Dolar 34,0735
Euro 37,9679
Altın 2.800,13
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Diablo 4, Mikroödemelerden 150 Milyon Dolar Gelir Elde Etmiş

Toplam gelirleri de 1 Milyar Doları aşmış

Diablo 4, Mikroödemelerden 150 Milyon Dolar Gelir Elde Etmiş
16 Eylül 2024 17:55
48

Oyunlarda mikroödemeler meselesi uzunca bir süredir gündemimizde. Takip edenler bilir, bu işten oldum olası hazzetmedim, fırsat buldukça eleştiririm. Gelin görün ki, bizim gibi oyuncuların ne söylediğinin pek de bir önemi yok. Sonuçta birileri bu tür oyuniçi satınalımlara para akıtmaya devam ediyor ve onlar böyle devam ettikçe de firmaların iştahı kabarıyor.

Bugün de Diablo 4’ten bununla ilgili bir haber geldi işte. Diablo 4, çıktığı günden bugüne mikroödemelerden gayet ciddi bir gelir elde etmiş.

Bununla ilgili Blizzard tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Fakat, Harrison Froeschke, Linkedin profilinde paylaşıyor bu bilgileri. Bu paylaşım Gamepressure tarafından fark edilip hemen haberleştiriliyor. Sonrasında paylaşımını kaldırıyor ama artık öğrenmiş olduk, bundan kaçış yok 🙂

Froeschke, paylaşımında oyunun parasallaştırılma kısmını yönettiğini ve buradan 150 milyon dolardan fazla gelir elde edildiğini söylüyor. Oyunun toplam gelirlerinin de 1 milyar doları aştığını da belirtmiş aynı paylaşımda.

Oyunun çıkışının ardından ilk 5 gün içerisinde 666 milyon dolar gelir elde ettiği göz önünde bulundurulduğunda 1 milyar dolar pek de şaşırtıcı değil gibi sanki.

Oyunun ek paketi Vessel of Hatred da birkaç hafta sonra oyun severlerle buluşacak. Onun çıkışıyla da gelirlerde yeni bir sıçrama yaşanabilir. Blizzard için işler yolunda görünüyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.