Dolar 34,0646
Euro 37,8417
Altın 2.801,48
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Commerzbank CEO’su UniCredit’in devralma teklifini reddetti

Commerzbank CEO’su UniCredit’in devralma teklifini reddetti

Commerzbank CEO’su UniCredit’in devralma teklifini reddetti
16 Eylül 2024 21:16
25

Commerzbank’ın geleceği konusunda kararlı bir duruş sergileyen CEO Manfred Knof, İtalyan bankacılık devi UniCredit tarafından devralınma fikrini reddetti.

Knof, Commerzbank’ın bağımsızlığına olan bağlılığını vurguladı ve bankanın kendi stratejik planlarına olan adanmışlığını detaylandırdı.

UniCredit yakın zamanda Alman bankasında %9’luk bir hisse satın aldı. Bu hamle, devletin hissedarlığını azaltan ancak UniCredit’in hamlesini öngöremeyen birçok Alman yetkilisini şaşırttı.

İtalyan bankanın CEO’su Andrea Orcel, bir birleşmenin faydalı olabileceğini ve her iki kurumu da güçlendirebileceğini ifade etmesine rağmen, Knof Commerzbank’ın mevcut yörüngesinde gösterdiği başarıyı vurguladı.

Knof, gazetecilere yönetim ekibinin bankanın stratejisini uygulamaya tamamen odaklandığını ve Commerzbank’ın Almanya’nın finans sektöründeki rolünün önemini ana hissedar olan Alman hükümetine ilettiklerini belirtti.

Ayrıca, UniCredit’ten gelecek herhangi bir teklifin bankanın paydaşlarına karşı sorumluluğu doğrultusunda değerlendirileceğini de kabul etti.

Commerzbank, büyük bir müşteri tabanı, dış ticaret ödemelerinde önemli bir payı ve 42.000’den fazla çalışanı ile Almanya ekonomisinde kilit bir rol oynamaktadır.

Olası devralma, Commerzbank içinde pek olumlu karşılanmamış, yönetim ve personel arasında iş güvenliği konusunda endişeler ortaya çıkmıştır. Banka, teklifi savuşturmak için danışmanlar görevlendirerek savunma önlemleri almıştır.

Devralma tartışmaları, mevcut koalisyon hükümetinin düşük popülaritesi ve yaklaşan ulusal seçimler nedeniyle Almanya’da siyasi açıdan hassas bir döneme denk gelmiştir.

Aşırı sağ ve aşırı sol partiler kayda değer kazanımlar elde etmiş, bu durum koalisyon üzerinde, özellikle de maliye bakanlığından sorumlu olan ve Commerzbank’taki hükümet hissesinin satışından sorumlu olan FDP partisi üzerinde baskı oluşturmuştur.

Reuters bu habere katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.