Dolar 34,0588
Euro 37,9142
Altın 2.801,44
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Ali Erbaş: Teşkilatın 3’te 1’inden fazlası hafızlardan oluşuyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur’an Eğitim Merkezleri Açılış Programı’nda, imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinde hafız olan öğrenci sayısının arttığını belirtti. Erbaş, hafızlığın önemine vurgu yaparak, hafızların eğitim alanındaki rolüne dikkat çekti.

Ali Erbaş: Teşkilatın 3’te 1’inden fazlası hafızlardan oluşuyor
16 Eylül 2024 19:04
21

AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur’an Eğitim Merkezleri 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in (SAV)“Bir yerde Kur’an’dan konuşuluyorsa o mekanın üzerinde melekler rahmet kanatlarını gererler ve sağanak sağanak rahmet yağdırırlar.” dediğini, şu an bunun idrak edildiğini ve yaşandığını söyledi.

“TEŞKİLATIN 3’TE 1’İNDEN FAZLASI HAFIZLARDAN OLUŞUYOR”

Geçmişte hem hafızlık müessesesi hem de imam hatip okullarının çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Erbaş, şöyle devam etti:

20-25 sene önce imam hatiplerimiz dibe vurdu neredeyse. Hafız öğrenci yoktu. İmam hatip liselerinde neredeyse hafız öğrenci kalmamıştı. Ben ilahiyat fakültesinde hocaydım. Hocalığımın ilk yıllarında ders anlatırken bir ayet okumaya başladığımda ‘Hadi hafız hanımlar, hafız efendiler devam edin’ dediğimde 8, 10 el kalkardı, ayeti devam ettirirlerdi. Aradan bir müddet geçti. Ders anlatırken ‘Hadi hafızlar, ayetin devamını okuyun’ dediğimde sınıfta bir tek hafızın olmadığı zamanları yaşadık biz. Elhamdülillah şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında görev yapanların neredeyse 3’te 1’inden fazlası hafızlarımızdan oluşuyor. Neden? Çünkü biz son 5, 6 senedir hafızlarımıza hep öncelik verdik. Hafız olanları Diyanet İşleri Başkanlığında görev almaları için teşvik ettik, onlara daha çok kadro verdik.

“HAFIZ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ AMA HAFIZ KALMAK ONDAN DAHA DA ÖNEMLİ”

Erbaş, son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenler içerisinde hafızların sayısının daha da arttığını dile getirdi.

“İmam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde bir zamanlar sınıflarda hafız bulunmuyorken şimdi sınıfın tamamı hafız.” diyen Erbaş, “Sevgili öğrencilerimiz Kur’an Eğitim Merkezleri çok büyük bir kazanım oldu, milletimiz için, ülkemiz için. Hepiniz hafızsınız. Hafız olmak çok önemli ama hafız kalmak ondan daha da önemli. En büyük kazanımınız hafız kalmanız olacak.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİLEREK, PUANLARINIZLA GELDİNİZ”

Erbaş, müftülerin, vaizlerin, imamların ve ilahiyat fakültelerinde akademisyenlerin hafızlardan olmasını istediklerini belirterek, “Sizi öyle yetiştireceğiz ki bahsetmiş olduğum bu ortamlarda öncelikle siz olacaksınız. Çünkü sizin bilginiz, birikiminiz bunu sağlayacak. 4 yıl içerisinde 2, 3 kat daha fazla yetişmiş olacaksınız. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz sizi rastgele kaydetmedi. Seçilerek, puanlarınızla geldiniz.” diye konuştu.

Tasavvuf müziği konserinin verildiği ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı programda, “Hafızlık” adlı kısa film gösterildi.

Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.