Dolar 34,0971
Euro 37,9535
Altın 2.820,01
BİST 9.781,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Palworld geliştiricisi, oyunu ücretsiz yapmayı düşünüyor

Yılın başlarında Steam ve Xbox platformlarında erken erişime açılan Palworld, kısa sürede dünyanın en popüler yapımlarından biri olmayı başardı. Bir noktada Steam’de 2.1 milyon aktif oyuncu sayısına ulaşan yapım oyun dünyasını derinden etkiledi …

Palworld geliştiricisi, oyunu ücretsiz yapmayı düşünüyor
15 Eylül 2024 02:45
86
Yılın başlarında Steam ve Xbox platformlarında erken erişime açılan Palworld, kısa sürede dünyanın en popüler yapımlarından biri olmayı başardı. Bir noktada Steam’de 2.1 milyon aktif oyuncu sayısına ulaşan yapım oyun dünyasını derinden etkiledi. Yapımın geliştiricisi Pocketpair, yapımın başarısından mutlu olsa da bazı ticari problemler ve yönetim problemleri ile karşı karşıya.

Palworld ücretsiz mi olacak?

Pokemon’a benzer bir temaya sahip olan Palworld, son aylarda eski popülerliğine sahip olmasa da Steam’de 25-30 bin aktif oyuncu sayısı ile başarılı bir yapım olmaya devam ediyor. Xbox Game Pass sisteminde de benzer başarıya sahip olan yapım, geliştirici firmanın beklediğinden çok daha başarılı olduğu için stüdyoyu strateji değişikliklerine itebilir.

Japonya bazlı ASCII sitesine röportaj veren Pocketpair CEO’su Takuro Mizobe, Palworld kaynaklı bazı ticari kararsızlıklarla uğraştıklarını belirtti. Röportajın başında yapıma ileride yeni harita gibi eklentiler geleceğini duyuran Mizobe, daha sonra yapımın canlı servis stratejisinde başarılı olabilmek için değişikliklere gitmeleri gerektiğini belirtti. Mizobe, Palworld’ün baştan canlı servis şekilde tasarlanmadığını ancak stüdyonun, yeni oyuncuları yapıma çekmek ve zaten var olan oyuncuları mutlu etmek için yeni hamleler üzerinde konuştuğunu belirtti. PUBG ve Fall Guys’ın da benzer bir süreçten geçtiğini belirten Mizobe, bu yapımları örnek aldığına ve Palworld’ün ücretsiz olabileceğine işaret etti. Eğer Palworld, önümüzdeki yıllarda oynaması ücretsiz bir hale gelirse yapım, muhtemelen kozmetik ürünler ve “Battle Pass” sistemi ile stüdyoya para kazandıracaktır. Pocketpair ve Mizobe, yapımın ücretsiz olacağını duyurmadı ancak önümüzdeki aylarda, bu durum hakkında yeni bilgilere erişebiliriz.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.