Dolar 34,0881
Euro 37,8654
Altın 2.803,32
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 25°C

iPad mini 7 ve M4 MacBook Pro ne zaman geliyor?

Apple’ın Ekim 2024 etkinliğinde tanıtılacak olan yeni ürünler arasında M4 çipli MacBook Pro, iMac, Mac mini, iPad mini 7 ve iPad 11 yer alacak.

iPad mini 7 ve M4 MacBook Pro ne zaman geliyor?
15 Eylül 2024 23:17
60

Apple, Ekim 2024’te bir kez daha teknoloji dünyasını sallayacak büyük bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Mark Gurman’ın aktardığı bilgilere göre, bu etkinlikte Apple’ın yeni M4 çipli MacBook Pro, iMac, Mac mini, iPad mini 7 ve iPad 11 gibi uzunca bir süredir beklenen ürünler tanıtılacak. İşte detaylar…

Ekim 2024’teki Apple etkinliğinde M4 çipli Mac, Mac mini, MacBook Pro, iPad mini 7 ve iPad 11 geliyor

Apple, son beş yıl içinde dördüncü kez Ekim ayında bir etkinlik düzenliyor. Özellikle yeni M4 çipli Mac modelleri, Apple’ın bu yılki en büyük yeniliklerinden biri olacak. 14 ve 16 inç MacBook Pro’lar, M4, M4 Pro ve M4 Max çipleriyle gelecek. Yeni çiplerin, performans açısından büyük bir sıçrama yaratacağı söyleniyor.

Ancak bu yıl donanımsal değişiklikler bir yana, herhangi bir tasarım değişikliği beklenmiyor. Apple’ın 2021’de yeniden tasarladığı modeller, görünüm olarak aynı kalacak, ancak güç ve verimlilik tarafında çok daha fazlasını sunacak. Daha büyük tasarım değişiklikleri ve OLED ekran gibi yeniliklerin ise ancak 2026 yılında gelmesi bekleniyor.

Apple’ın bir diğer dikkat çekici yeniliği ise uzun zamandır beklenen iPad mini 7. Gurman’a göre, bu yeni iPad mini modeli daha hızlı bir çip, geliştirilmiş ön ve arka kameralar, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteğiyle karşımıza çıkacak.

Ayrıca, “jelly scrolling” adı verilen ekranın dikey modda kayarken yaşadığı sorunların da giderildiği söyleniyor. 2021’de çıkan iPad mini 6’dan bu yana oldukça heyecanla beklenen yeni model, kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi görünüyor.

Son olarak, Apple’ın iPad 11’i de bu etkinlikte yerini alabilir. Bu uygun fiyatlı model, daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek ve özellikle giriş seviyesi bir tablet arayanlar için kesinlikle iyi bir seçenek olacak. Özellikle M4 çipleri, Apple’ın cihazlarında hız ve güç açısından büyük bir sıçrama yaratabilir.

Sizce yeni iPad mini 7, kullanıcılardan nasıl geri dönüşler alır? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.