Dolar 34,0411
Euro 38,0809
Altın 2.838,56
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Intel’in ABD Ordusu’na çip üretmek için 3,5 milyar dolar aldığı söyleniyor!

Intel, ABD hükümetinden 3.5 milyar dolarlık fon aldı. ABD’nin savunma ve istihbarat kurumları için çipler üretecek.

Intel’in ABD Ordusu’na çip üretmek için 3,5 milyar dolar aldığı söyleniyor!
15 Eylül 2024 19:49
55

Bloomberg’in konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre Intel, ABD hükümetinden 3.5 milyar dolarlık dev bir fon aldı. Bu parayla ABD ordusu için gelişmiş çipler üretecek. Proje, ABD’nin savunma ve istihbarat kurumları için güvenli, yüksek teknoloji ürünleri üretmeyi hedefleyen “Güvenli Bölge” (Secure Enclave) adlı projeye dayanıyor. İşte detaylar…

Intel, ABD Ordusu için 3.5 milyar dolarlık fon aldı: Gelişmiş çipler üretecek

Aktarılan bilgilere göre projenin amacı, askeri kullanım için gerekli olan ileri seviye işlemcilerin üretimini yeniden ABD’ye getirmek. Böylece, bu kritik teknolojiler güvenli bir ortamda, dış etkenlerden izole bir şekilde üretilecek. Intel, şu anda ABD’de gelişmiş çip üreten en büyük firmalardan biri ve bu yeni fonla birlikte, özellikle 18A üretim teknolojisi üzerine odaklanacak.

18A, Intel’in geliştirdiği en ileri düzey üretim teknolojisi ve 2025 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor. Tüm bu anlaşmalarla birlikte, Intel’in dünyanın en güçlü ve en küçük çiplerini üretmesi ve şirketin global rekabette yeniden öne çıkması bekleniyor.

Proje kapsamında hedef, yalnızca askeri alanda değil, aynı zamanda yapay zeka, makine öğrenimi ve yüksek performanslı hesaplama gibi diğer ileri teknolojilerde de kullanılacak çipler geliştirmek. Bu projeyle birlikte, Intel’in askeri uygulamalar için ürettiği bu çipler, tamamen ABD sınırları içinde üretilecek, böylece ABD ordusunun ihtiyaç duyduğu teknoloji dışa bağımlı olmadan sağlanacak.

Özetleyecek olursak bu gelişme, ABD’nin küresel teknoloji yarışında yeniden liderlik pozisyonuna gelme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.