Dolar 34,0754
Euro 38,0330
Altın 2.838,05
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Intel devletten kritik bir ihale aldı

Yapay zekâ fırtınasına rağmen trendi iyi değerlendiremeyen ve beklediği kadar döküm müşterisi de elde edemeyen Intel, yavaş yavaş bazı bölümlerini elden çıkarmanın hesaplarını yapmaya başladı. Bir taraftan da ABD hükümetinin devasa ihalelerini …

Intel devletten kritik bir ihale aldı
15 Eylül 2024 12:28
136
Yapay zekâ fırtınasına rağmen trendi iyi değerlendiremeyen ve beklediği kadar döküm müşterisi de elde edemeyen Intel, yavaş yavaş bazı bölümlerini elden çıkarmanın hesaplarını yapmaya başladı. Bir taraftan da ABD hükümetinin devasa ihalelerini kovalıyor.

Intel’e dev ihale

Gelen bilgilere göre Savunma Bakanlığı’nın Güvenli Çerçeve programı kapsamında ihtiyacı olan yarı iletken ürünlerinin üretimini Intel yapacak. 3.5 milyar dolarlık dev ihalenin Intel için can suyu olacağı belirtiliyor.

Intel bunun haricinde CHIPS Act kanunu gereğince devletten 8.5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık kredi aldı. Böylece toplam meblağ 22 milyar doları geçti. Ne var ki bunun bir kısmı riske girmiş durumda. Biden hükümeti Intel’in bazı yeterlilikleri karşılayamadığını bildirince uzun süreli bir görüşme trafiği başladı.

Bu yıl hisselerinde yüzde 59 değer kaybı olan Intel, zararı en aza indirmek adına Altera yonga programlama iştirakini satmayı ve 30 milyar dolarlık Almanya fabrika planını durdurmayı düşünüyor. Ayrıca son dönemde 10 binden fazla kişinin de işine son verdi. Intel’in kötü gidişi nasıl durduracağı bilinmiyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.