Dolar 34,0754
Euro 38,0330
Altın 2.838,05
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Çinli Geely, vergilerden kurtulmak için Avrupa’da fabrika açmak istiyor

Çinli otomobil üreticisi Geely, AB’nin getirdiği ek vergilerden kurtulmak için Avrupa’da fabrika açmayı planlıyor.

Çinli Geely, vergilerden kurtulmak için Avrupa’da fabrika açmak istiyor
15 Eylül 2024 20:29
21
Haber Merkezi

Satış açısından Çin’in en büyük ikinci otomobil üreticisi Geely, geçen yıl 2022’ye göre yüzde 18 artışla 2023’te 1,69 milyon araç sattığını açıklamıştı.

2024 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında 730 bin araç satan Geely Group, şu sıralar AB’nin Çinli otomobil üreticilerine uyguladığı ek vergileri aşmak için çeşitli yollar arıyor.

GEELY, AVRUPA’DA FABRİKA AÇMAK İSTİYOR

Geely, Avrupa’da üretim yapmak için kendisine yer aramaya başladı. Geely Otomotiv Grubu’nun yöneticisi Li Chuanhai, şimdilik net bir şey olmadığını fakat Geely markasının Avrupa’da yerel üretime sıcak baktığını söyledi.

Söylentilere göre Geely, şu anda Polonya hükümeti ile görüşmeler yapıyor.

Fakat Polonya’nın, Geely ile ilgili “bizim için ideal ortak değil” açıklaması yaptığı da belirtiliyor.

Geely, uzun süredir Avrupa’ya açılarak satışlarını artırmanın peşinde. BYD’nin ardından Çin’in en büyük markası olan Geely, henüz Avrupa’ya giriş yapamadı.

Volvo ve Polestar’ın ana markası olan Geely, AB Komisyonu ile iş birliği yaparakistenen belgelerin teslimi ile birlikte daha az ek vergi ödemeye hak kazanmıştı.

Ancak şirket, Avrupa’ya soktuğu modeller için toplamda yüzde 28.8 oranında bir vergi ödemek durumunda.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.