Dolar 34,0754
Euro 38,0330
Altın 2.838,05
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Çin’de Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı, meclis üyeliğinden azledildi

Çin’de bir süredir ortadan kaybolan ve kamuya açık etkinliklere katılmayan Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Dıng Cıping’in, Ulusal Halk Kongresi üyeliğinden azledildiği bildirildi.

Çin’de Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı, meclis üyeliğinden azledildi
15 Eylül 2024 20:07
37

Ulusal Halk Kongresi Merkez Komitesinin bugün tamamlanan üç günlük oturumunun ardından yapılan açıklamada, meclis üyelerinin düşürüldüğü bildirilen 8 kişi arasında General Dıng’ın da adı yer aldı.

Açıklamada, Dıng’ın neden üyelikten çıkarıldığına dair bilgi verilmezken kararın, bir süredir ortadan kaybolan ve kamuya açık etkinliklere katılmayan Dıng hakkında yolsuzluk soruşturması yürütüldüğünün işareti olarak yorumlanıyor.

Çin’de silahlı kuvvetleri hedef alan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında son iki yılda çok sayıda üst düzey asker, ordudan ve partiden ihraç edilmiş ve meclis üyeliğinden azledilmişti.

2023’te önce Çin Halk Kurtuluş Ordusunun stratejik caydırıcılık bakımından kritik nükleer silah ve uzun menzilli füzelerinden sorumlu Roket Kuvvetlerini ve ardından askeri donatım ve modernizasyonundan sorumlu Donanım Geliştirme Dairesini hedef alan soruşturmalar başlatılmıştı.

Soruşturmaların ardından daha önce söz konusu birimlerin komutanlıklarını yapan önceki iki Savunma Bakanı Vey Fınghı ve Li Şangfu ordudan ve partiden ihraç edilirken rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanacakları bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.