Dolar 34,0963
Euro 37,9220
Altın 2.818,66
BİST 9.773,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Yeni Android 15 özelliği ile durum ve bildirim çubuğu bile değişiyor!

Android 15 yeni durum çubuğu tasarımı deniyor. Bu yeni bildirim çubuğu basit bir Android 15 özelliği olsa da görünümü oldukça değiştirecek.

Yeni Android 15 özelliği ile durum ve bildirim çubuğu bile değişiyor!
14 Eylül 2024 13:15
141

Android 15, heyecan verici yeni özellikleri ile şimdiden beklentileri yükseltti. Ortaya çıkan yeni bir kaynak kodunda ise ilginç ve beklenmedik bir değişim karşımıza çıkıyor. Buna göre Android 15 ile bildirim çubuğu uzun yıllar sonra değişime uğruyor.

Android 15 ile durum ve bildirim çubuğu yeni tasarıma kavuşuyor

Android, yıllar önce 11 ile birlikte bildirim çubuğunu daha etkin kullanmaya başladı. Ancak uzun yıllardır bildirim çubuğunda alıştığımız bir tasarım değişiyor gibi görünüyor. Buna göre durum ve bildirim çubuğu renkleniyor.

Bildiğiniz gibi İOS’da dahil olmak üzere akıllı telefon işletim sistemleri durum ve bildirim çubuğu tasarımlarını oldukça basit hale getirmeye çalışır. Özellikle Android durum ve bildirim çubuğu tasarımı oldukça sade ve siyah beyaz bir yapıda.

İşte Android Authority’nin keşfettiğine göre Android 15 kaynak kodlarında yeni bir özellik ortaya çıktı. Buna göre Android 15 ile durum ve bildirim çubuğu simgelerine renk geliyor. Bildiğiniz gibi Android’de hali hazırda bildirim çubuğunda yer alan simgeler siyah beyaz. Genelde işletim sistemleri pil ömrünü stabilize etmek adına durum ve bildirim çubuğu simgelerini basit tutmaya çalışıyor.

İşte Android 15 kaynak kodlarında ilk defa durum ve bildirim çubuğu tasarımı değişecek. Henüz kaynak kodlarında böyle bir atıf ve özellik yer alsa da tasarım henüz ortaya çıkmış değil. Ancak renkli simgelerin kullanılması halinde örnekte yer aldığı gibi görünmesi muhtemel.

Android 15’in dikkat çekici özelliklerinden biri olmasa da yeni tasarımın oldukça ilginç bir değişim olduğu ortada. Her ne kadar bu yeni özellik Android 15 kaynak kodlarında bayrakla öne çıkmış olsa da henüz karşımıza çıkıp çıkmayacağı belli değil. Google’ın bazen uzun süre denediği özellikleri bile Android işletim sistemine entegre etmediği ortada.


Bu anlamda Android 15 için denenen durum ve bildirim çubuğu tasarımı da sadece kaynak kodlarında kalma ihtimali var. Burada önemli olan yeni renkli simgelerin pil ömrüne yapacağı olumsuz etkinin ne kadar büyük olacağı. Yine Android 15’in beta ve kararlı sürümünde bu ilginç tasarımın olup olmayacağı da merak konusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.