Dolar 34,1059
Euro 37,9689
Altın 2.814,30
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Wells Fargo, OCC’nin yeni kısıtlamaları sonrası uzatılmış varlık tavanıyla karşı karşıya

Wells Fargo, OCC’nin yeni kısıtlamaları sonrası uzatılmış varlık tavanıyla karşı karşıya

Wells Fargo, OCC’nin yeni kısıtlamaları sonrası uzatılmış varlık tavanıyla karşı karşıya
14 Eylül 2024 02:29
34
Wells Fargo (NYSE:WFC) & Co., Para Birimi Denetleme Ofisi’nin (OCC) son düzenleyici kınaması sonrasında varlık tavanı cezasının potansiyel bir uzatılmasıyla karşı karşıya. OCC, kara para aklamaya karşı yetersiz önlemler nedeniyle bankanın daha yüksek riskli işlere girme kabiliyetine yeni kısıtlamalar getirdi.

Bu gelişme, geçmişteki usulsüzlüklere yanıt olarak ABD Federal Rezervi tarafından uygulanan 1,95 trilyon dolarlık varlık tavanının kaldırılmasını muhtemelen geciktirecek.

2016 yılındaki sahte hesap skandalının sonuçlarıyla hala mücadele eden banka, temizlik çabalarında bazı ilerlemeler kaydetmiştir. Ancak, son uyum sorunları, bankanın düzenleyici kurumlar nezdinde itibarını yeniden kazanma yolculuğunun hala tamamlanmaktan uzak olabileceğini gösteriyor.

OCC’nin Perşembe günü açıklanan son emri, Wells Fargo’nun daha riskli yeni ürün veya hizmetler sunmadan önce onay almasını gerektiriyor ve daha az riskli teklifler için bile risk değerlendirme planlarının yanı sıra detaylı bir eylem planı sunulmasını zorunlu kılıyor. Dikkat çekici bir şekilde, OCC bankaya herhangi bir para cezası uygulamadı.

JPMorgan Securities’ten Vivek Juneja gibi analistler, özellikle Wells Fargo’nun Ocak 2021’de kara para aklamayla mücadele konusundaki bir rıza kararını yakın zamanda çözmüş olması nedeniyle yeni yaptırım kararına şaşırdıklarını belirttiler. Devam eden zorluklar, David Konrad liderliğindeki KBW analistlerinin de belirttiği gibi, varlık tavanının kaldırılması için gereken süre ve bankanın gider görünümü konusunda belirsizlikler yaratıyor.

Wells Fargo, OCC’nin endişelerini kabul ettiğini ve resmi anlaşmada belirtilen gereklilikleri karşılama konusundaki kararlılığını vurguladı. Banka halen sekiz düzenleyici rıza kararı altında olup, bunların tümünü çözmeye aktif olarak çalışıyor.

Yıllardır yürürlükte olan varlık tavanı, bankanın büyümesini kısıtlıyor ve CEO Charlie Scharf’ın bu yıl başlarında vurguladığı gibi, daha fazla kurumsal mevduat kabul etme ve ticaret işini büyütme kabiliyetini sınırlandırıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, 2021’de varlık tavanının Wells Fargo sorunlarını kapsamlı bir şekilde çözene kadar kalacağını belirtmişti, ancak Fed o zamandan beri konu hakkında kamuya açık bir açıklama yapmadı.

Wells Fargo’nun hisse senedi performansı rakiplerine kıyasla zayıf kalmış, bu yıl yaklaşık %7 artış göstererek daha geniş S&P 500 banka endeksindeki %15’lik artışın gerisinde kalmıştır.

Bankanın düzenleyici yolculuğu yatırımcılar ve analistler tarafından yakından izlenmeye devam ediyor ve Jefferies analistlerinin de belirttiği gibi, varlık tavanının kaldırılmasına giden yol belirsizliğini koruyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.