Dolar 34,0740
Euro 37,9324
Altın 2.814,58
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Samsung DeX benzeri masa üstü denetimi Android tabletlere geliyor

Samsung’un amiral gemi akıllı telefon ve tablet modellerinde sunduğu DeX masa üstü kullanım tecrübesi uzun yıllardır bir farklılaşma kriteri oldu. Motorola ve Huawei gibi bazı markalar benzer deneyimler sunmaya çalışsa da Android ekosisteminde …

Samsung DeX benzeri masa üstü denetimi Android tabletlere geliyor
14 Eylül 2024 01:56
80
Samsung’un amiral gemi akıllı telefon ve tablet modellerinde sunduğu DeX masa üstü kullanım tecrübesi uzun yıllardır bir farklılaşma kriteri oldu. Motorola ve Huawei gibi bazı markalar benzer deneyimler sunmaya çalışsa da Android ekosisteminde Samsung DeX rakipsiz kaldı.

Google tabletlerde masa üstü deneyimi

Android 15 beta sürümlerinde ortaya çıkan özellik, Google tabletlerin de yakın zamanda benzer bir deneyim sunacağını gösteriyor. Kullanıcılar üst kısımda görünen pencere tutucusuna uzun basarak veya klavyede Başlangıç+CTRL+Down tuş setiyle fonksiyona ulaşabiliyor.

 Bu ekranda birden fazla pencere kullanılabilirken alt kısımda uygulama ikonları ve arama tuşu yer alıyor. Pencereler ölçeklenebilirken uyumlu olmayan uygulamaların da belirli ölçekte bu fonksiyona uyarlanacak.

Özellikle klavye ve fare ile masa üstü modu kullanıcılara biraz daha Windows veya Linux tarzı, esnek bir deneyim sunuyor. Bu özellik sadece tabletler için geçerli. Samsung DeX ise ekranlara kablolu-kablosuz bağlanarak çok ayrı bir seviyede deneyim sunuyor. Henüz Google bu özelliği ne zaman yayınlayacak bilinmiyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.