Dolar 34,0740
Euro 37,9324
Altın 2.814,58
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Ezeli Rakipler İş Birliği Yapıyor! Facebook, Instagram ve TikTok İntihara ve Kendine Zarar Vermeye Özendiren Paylaşımlara Karşı Bir Araya Geldi!

Meta, Snap ve TikTok, zararlı içeriklerle mücadele için “Thrive” programını başlattı. Bu iş birliği, ihlal edici içeriklerin hızlıca kaldırılmasını hedefliyor.

Ezeli Rakipler İş Birliği Yapıyor! Facebook, Instagram ve TikTok İntihara ve Kendine Zarar Vermeye Özendiren Paylaşımlara Karşı Bir Araya Geldi!
14 Eylül 2024 02:14
92

Meta, Snap ve TikTok, zararlı içeriklerle mücadelede güçlerini birleştirdi. Üç teknoloji devi, intihar ve kendine zarar verme gibi içeriklerin yayılmasını engellemek için “Thrive” adını verdikleri yeni bir program başlattı. Bu iş birliği, platformlar arası sinyal paylaşımı yaparak ihlal edici içeriklerin hızla tespit edilmesini ve kaldırılmasını amaçlıyor.

Thrive programı, Mental Health Coalition adlı sivil toplum kuruluşu ile birlikte geliştirildi. Meta, bu programın teknik altyapısını sağlıyor ve sinyal paylaşımının güvenli bir şekilde yapılmasını mümkün kılıyor. 

Zararlı içeriklerle mücadelede yeni bir dönem

Daha önce çocuk istismarıyla mücadelede kullanılan Lantern teknolojisi de, Thrive‘ın temelinde yer alıyor. Katılımcı şirketler, tespit ettikleri ihlal edici içerikleri birbirlerine bildirecek ve böylece zararlı içerikler hızlıca kaldırılacak.

Bu yeni girişim, sosyal medya platformlarının kullanıcı güvenliği konusunda aldıkları önemli bir adımı temsil ediyor. Özellikle gençler arasında yaygın olan intihar ve kendine zarar verme risklerini azaltmayı hedefleyen Thrive, platformlar arası iş birliği ile bu tür içeriklerin hızla tespit edilip kaldırılmasını sağlayacak. 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.