Dolar 34,1059
Euro 37,9689
Altın 2.814,30
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Chain Bridge Bancorp ABD’de halka arz planını açıkladı

Chain Bridge Bancorp ABD’de halka arz planını açıkladı

Chain Bridge Bancorp ABD’de halka arz planını açıkladı
14 Eylül 2024 02:31
29

Cumhuriyetçi Parti ile güçlü bağları olan banka holding şirketi Chain Bridge Bancorp, bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde halka arz (IPO) yapma niyetini açıkladı. Bankacılık sektöründe halka arzların nispeten nadir görülmesi nedeniyle bu hamle dikkat çekiyor.

Bu adım, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile karşı karşıya geleceği, iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan hararetli başkanlık seçimi kampanyası sırasında atılıyor.

Tek bir şubede faaliyet gösteren ve 84 çalışanı bulunan banka, siyasi çevrelerde kendine özel bir alan yaratmış durumda. Kuruluşundan bu yana Chain Bridge Bancorp, 2008’de John McCain’in kampanyasından başlayarak ve şu anki Donald Trump kampanyası da dahil olmak üzere Cumhuriyetçi başkanlık kampanyaları için kilit bir finansal ortak olmuştur.

McLean, Virginia merkezli banka, son 12 yıldır sorunlu kredisinin bulunmaması ile dikkat çeken bir finansal istikrar geçmişine sahip. 2024’ün ilk yarısında banka, 9,7 milyon dolarlık kâr elde ederek önceki yılın aynı dönemine göre kârını üç kattan fazla artırdı.

Banka, bu büyümeyi artan mevduatlara, net faiz gelirine ve özellikle başkanlık yarışlarında federal seçimlere yaklaşan çeyreklerde tipik olarak yükselen faiz dışı gelire bağlıyor.

2005 yılında emekli olan ve yerini Barack Obama’nın aldığı eski ABD Senatörü Peter Fitzgerald tarafından 2006 yılında kurulan Chain Bridge Bancorp, 2007 yılında faaliyete başladı. O zamandan beri, siyasi kuruluşlara hizmet vermeye odaklanarak işini istikrarlı bir şekilde büyüttü. Fitzgerald şu anda bankanın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Banka, hisselerini “CBNA” sembolü altında New York Stock Exchange’de listelemek istiyor. Piper Sandler, Raymond James ve Hovde Group, halka arzın aracı kurumları olarak adlandırıldı.

Chain Bridge Bancorp’un bu stratejik hamlesi, ülke yaklaşan başkanlık seçimine hazırlanırken bankanın piyasadaki finansal ayak izini genişletmeye yönelik bir adım olarak görülüyor.

Bu habere Reuters katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.