Dolar 34,0417
Euro 37,9475
Altın 2.815,35
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Yerli Oyun Nazar Bir İlke İmza Atmak İstiyor

Kapadokya’da mistik bir macera bizleri bekliyor

Yerli Oyun Nazar Bir İlke İmza Atmak İstiyor
13 Eylül 2024 15:26
37

Daha önce Recontact oyunlarıyla karşımıza çıkan Eray Dinç, yeni oyunu Nazar’ı bir fragman eşliğinde duyurdu:

Kapadokya’da geçen mistik bir hikâye anlatan Nazar, temelde FMV türünde bir oyun. Fakat, fragmanda görülebileceği üzere işin içine platform ögeleri de eklenmiş. Eray Dinç, klasik FMV formülünü başka oynanış unsurlarıyla da desteklemeye gayret gösteriyor, önceki oyunlarında da örneklerini görmüştük. Bu sefer de platform türünü işin içine dahil etmeye karar vermiş. Yani Nazar FMV interaktif film ve 2D platformu birleştiren ilk oyun olacak.

Eray Dinç, oyunla ilgili açıklamasında bunun 15 yıldır hayalini kurduğu ve 2 yıldır da üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu söylüyor. Anadolu ritüellerini bilim kurguyla harmanlayan bir hikâye kaleme almış bu oyun için. Sinema ile 2 boyutlu platform oyunu unsurlarını birleştirirken Türk gölge oyunları estetiğini kullanabileceğini düşünmüş ve Kapadokya’yı da arka planına almış. Anlatılan hikaye için Kapadokya gayet uygun görünüyor.

Eray Dinç, çekimleri cep telefonuyla tamamlamış, oyun tasarımı kısmını da Beykent Üniversitesi’ndeki öğrencileri üstlenmiş. Oyunun müziklerini ise dünyaca ünlü Inon Zur yapmış. Ortaya güzel bir iş çıkacak gibi görünüyor. Böyle olup olmadığını görmek için fazla beklememiz de gerekmeyecek üstelik.

Nazar, 4 Kasım’da bizlerle olacak. Takip listemize aldık, merakla bekliyoruz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.