Dolar 34,0914
Euro 37,9442
Altın 2.815,91
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Xbox ve AMD, el konsolu için güçlerini birleştiriyor!

Xbox el konsolu AMD Z2 Extreme’den güç alabilir. İddialara göre Xbox, AMD’nin özel oturumuna katıldı. İşte detaylar.

Xbox ve AMD, el konsolu için güçlerini birleştiriyor!
13 Eylül 2024 22:10
92

Microsoft’un bir süredir el konsolu pazarına girmek için ilk modelini geliştirdiği biliniyor. Son söylentiler ise Xbox’ın “hareket halindeyken üst düzey performans sunmak” için AMD ile çalıştığını ortaya koydu. Buna göre şirket, yakında çıkacak Ryzen Z2 Extreme çipini kullanabilir.

Xbox el konsolu AMD Z2 Extreme’den güç alabilir

AMD Z2 Extreme’in önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu yeni işlemci, Z1 Extreme’e göre daha iyi pil ömrü ve yüzde 25’e kadar performans kazanımları vadediyor. İddiaya göre AMD, gerçekleştirdiği toplantıda Black Myth: Wukong ile işlemciyi test etti.

AMD’nin sunumu sırasında Xbox yetkililerin de olduğu belirtildi. Bu da iki şirketin yeni el konsolu için birlikte çalıştığına dair spekülasyonları güçlendiriyor.

AMD’nin Z2 Extreme ile ana hedefi oyun süresini iki kattan fazla artırarak pil ömrünü katlamak olacak. Bu da mevcut taşınabilir cihazlara kıyasla önemli bir pazarlama materyali olabileceği anlamına geliyor. Yeni çipin Xbox tarafından kullanılması, Steam Deck ve Asus ROG Ally gibi rakiplere karşı gelmesine yardımcı olacak.

Daha önce yayınlanan bir raporda, Microsoft’un Xbox ekosistemini geleneksel konsolların ötesine genişletmek için çalıştığı iddia edilmişti. Buna göre Microsoft’un buluta dayanmak yerine oyunları cihazda çalıştıran özel bir prototip geliştirildi bildirdi.

Xbox‘ın bir el konsolu üzerinde çalıştığı zaten uzun bir süredir biliniyordu. Bu yeni bilgiler ile birlikte beklentiler daha da arttı. Şirketin yeni cihazı ne zaman tanıtacağı şimdilik bilinmiyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.