Dolar 34,0936
Euro 37,9309
Altın 2.814,74
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Ve bir ülke daha duyurdu: Bayraktar TB2 siparişi verdiler!

Türkiye’nin savunma sanayi ürünleri dünyanın çeşitli ülkelerini gezmeye devam ediyor. Arnavutluk, Romanya ve Kosova’dan sonra bir diğer Balkan ülkesi Bosna Hersek de TB2 SİHA alacağını duyurdu.

Ve bir ülke daha duyurdu: Bayraktar TB2 siparişi verdiler!
13 Eylül 2024 23:16
34
 

Daha önce Romanya, Kosova ve Arnavutluk envanterine giren TB2 SİHA’ya bir Balkan ülkesi daha talip oldu. BAYKAR tarafından geliştirilen TB2’yi almak için temasları sağlayan Balkan ülkesi çılgın sipariş için gün sayıyor. 

BALKAN ÜLKESİNDEN TB2 SİHA SİPARİŞİ

Türkiye’nin Savunma sanayi devi BAYKAR’a Bosna Hersek’ten TB2 SİHA siparişi geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, Baykar tarafından geliştirilen ve üretilen 6 adet Bayraktar TB2 insansız hava aracı tedarik edeceğini duyurdu. 

TB2 SİHA ile tanışacak olan Bosna Hersek ordusu Romanya, Arnavutluk ve Kosova’dan sonra Balkanlar bölgesinde TB2 İnsansız Hava Aracı tedarik eden dördüncü ülke olacak.

TB2 SİHA’NIN ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin savunma sanayi devi BAYKAR tarafından üretilen Bayraktar TB2, orta irtifa, uzun havada kalışlı (MALE) insansız hava aracıdır.

Öncelikle keşif, gözetleme ve hassas vuruş görevleri için tasarlanmış olup, çeşitli çatışma bölgelerindeki operasyonel başarısıyla öne çıkmaktadır.

TB2 tasarımı kompozit bir yapıya, monokok bir gövdeye ve maksimum 650 kg kalkış ağırlığına ve 150 kg faydalı yük kapasitesine izin veren karma bir kanat gövdesine sahiptir.

Bayraktar TB2, 4 adet MAM lazer güdümlü bomba veya Roketsan Cirit füzesi taşıyabilir ve çeşitli hedeflere etkili bir şekilde angaje olabilir.

Bayraktar TB2, 24,000 Feet irtifaya çıkabilir ve 24 saate kadar havada kalabilir. TB2 maksimum hızı 250 km/saat; seyir hızı ise 130 km/saattir…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.