Dolar 34,0702
Euro 37,8991
Altın 2.816,15
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

SEC, alt-sent hisse senedi fiyatlandırma kuralları için oylama yapacak

SEC, alt-sent hisse senedi fiyatlandırma kuralları için oylama yapacak

SEC, alt-sent hisse senedi fiyatlandırma kuralları için oylama yapacak
13 Eylül 2024 00:06
24
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 18 Eylül saat 10:00 (Doğu Saati) itibariyle hisse senetlerinin bir sentin altındaki artışlarla fiyatlandırılmasına izin verecek yeni kural önerilerini oylamak üzere toplanacak. Bu karar, hisse senedi piyasalarının yapısını yeniden düzenlemeyi amaçlayan daha geniş bir girişimin parçası olup, son yirmi yılın en önemli değişikliklerine yol açabilir.

İlk olarak Aralık 2022’de önerilen yeni düzenlemeler, “tick size” olarak adlandırılan ve bir sentin altındaki minimum fiyat artışlarını tanıtarak alıcılar ve satıcılar için fiyatlandırmayı iyileştirmeyi hedefliyor.

SEC’in önerisi, hisse senedi kotasyonu ve ticareti için dört minimum tick size içeriyor: bir sent, yarım sent, sentin beşte biri ve sentin onda biri. Bu değişikliğin arkasındaki amaç, şu anda daha küçük fiyat artışlarından faydalanamayan, “tick kısıtlı” olarak da adlandırılan hisse senetleri için fiyatlandırmayı iyileştirmek.

SEC orijinal öneride yapılan herhangi bir değişikliği açıklamasa da, sektör grupları ve Cumhuriyetçi yasa koyuculardan bazı itirazlar geldi.

Tick size’ların $0.001 veya $0.002 gibi çok detaylı seviyelere ayarlanması durumunda likiditenin azalabileceği ve fiyat oynaklığının veya “titreşimin” artabileceği konusunda endişeler dile getirildi. Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA), yarım sentlik minimum tick size’ı savundu ve SEC’i hangi hisse senetlerinin gerçekten “tick kısıtlı” olduğunu daha iyi belirlemeye çağırdı.

SEC’in yaklaşan oylaması, yeni tick size düzenlemelerinin uygulanıp uygulanmayacağını belirleyecek. SEC’in 2022’den kalan diğer üç piyasa yapısı önerisiyle nasıl ilerleyeceği henüz bilinmiyor. Bu öneriler arasında, pazarlanabilir perakende hisse senedi emirlerinin işlem görmeden önce açık artırmaya çıkarılması ve aracı kurumların en iyi emir uygulamalarını sağlamaları için yeni bir standart oluşturulması yer alıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.