Dolar 34,0496
Euro 37,9605
Altın 2.817,76
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Rusya MB faizi yüzde 19’a çıkardı

Rusya MB faizi yüzde 19’a çıkardı

Rusya MB faizi yüzde 19’a çıkardı
13 Eylül 2024 17:38
27

Foreks – Rusya Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak için daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç olduğunu savunarak faiz oranlarını %18’den %19’a yükselttiğini duyurdu.

Merkez Bankas, “iç talepteki büyümenin mal ve hizmet arzını genişletme kapasitesini hala önemli ölçüde geride bıraktığını” söyledi. Enflasyonun mevcut %9,1 seviyesinden 2025 yılında bankanın hedefi olan %4’e ulaşması için daha fazla faiz artışı yapılması ihtimali üzerinde duruldu.

Banka, orta vadede “dış ticaret koşullarının kötüleşmesiyle bağlantılı” yüksek yukarı yönlü riskler nedeniyle enflasyonun yıl sonuna kadar Temmuz ayı tahmin aralığı olan %6,5-7’yi aşabileceğini öngördü.

Mevcut tahminlere göre enflasyonun 2025 yılında %4-4,5 aralığına düşmesi ve sonrasında %4 hedefi civarında kalması bekleniyor.

Merkez Bankası, ekonomik büyüme ikinci çeyrekte “arz yönlü kısıtlamalardaki artış ve dış talepteki yumuşama” nedeniyle bir miktar yavaşladı. Banka ayrıca Rus ekonomisinin dengeli bir büyüme patikasından yukarı doğru önemli bir sapma göstermeye devam ettiği uyarısında bulundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.