Dolar 34,0936
Euro 37,9309
Altın 2.814,74
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Kastamonu’da Offroad ve Karavan Festivali Başladı

Kastamonu’da 81 il offroad kulübünün katılımıyla 3 gün sürecek festival başladı.

Kastamonu’da Offroad ve Karavan Festivali Başladı
13 Eylül 2024 23:45
37

Kastamonu’da 3 gün sürecek Offroad Kamp ve Karavan Festivali başladı.

Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad (KASDOFF) Kulübü tarafından düzenlenen, kamu kurumlarınca desteklenen festival, Uzunyazı mevkisinde gerçekleştiriliyor.

Pazar günü sona erecek festivalde konserler, açık hava sineması, çeşitli oyun ve yarışlar ile offroad araçlarının performans gösterisi yer alacak.

KASDOFF Kulübü Başkanı Tarkan Topaç, AA muhabirine, festivale 81 ildeki offroad kulüplerinden katılım olacağını söyledi.

Offroad sporcularına vefa borçları olduğunu belirten Topaç, “Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 2021 yılında çok büyük bir sel oldu. Büyük acılar, kayıplar oldu. Biz orada mücadele ederken offroad sporcusu arkadaşlarımız bizi yalnız bırakmadı. Kastamonu kulübü olarak onlara vefa borcumuz vardı. Bu borcumuzu ödemek için festival yapalım dedik.” dedi.

Festivalin düzenlenmesinde kurumların büyük desteği olduğunu dile getiren Topaç, “Bugün ufak bir eğlencemiz, ardından sinemamız olacak. Yarın yumurta, çuval yarışmalarımız ve ufak bir gösteri ile pazar günü de gösterimiz olacak.” dedi.

Ofroad sporcularının her zaman devleti ve milletinin yanında olduğunu anlatan Topaç, “Bir yerde bir sorun varsa, üzerimize bir şey düşüyorsa biz orada oluruz. Jandarmamız, AFAD’ımız, UMKE’miz ne zaman ihtiyaç duysa yanlarında oluyoruz. Çağırdıklarında arama kurtarma yapıyoruz. Onlarla ulaşılmayacak yolları aşıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kastamonu’nun çok güzel bir doğası bulunduğuna işaret eden Topaç, “İnsanlar bölgenin doğası ve coğrafyasını merak ediyordu. Çok güzel etkinlik olacak.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.