Dolar 34,0386
Euro 37,9408
Altın 2.820,06
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

İngiliz Yüksek Mahkemesinden sabit kripto para USDT için kritik karar

İngiliz Yüksek Mahkemesinden sabit kripto para USDT için kritik karar

İngiliz Yüksek Mahkemesinden sabit kripto para USDT için kritik karar
13 Eylül 2024 18:45
51

Investing.com – Birleşik Krallık hükümeti, kripto para birimlerini kapsayacak bir mülkiyetin sınıflandırması üzerinde çalışırken İngiltere Yüksek Mahkemesi, Tether (USDT) ile ilgili emsal teşkil edebilecek bir karar aldı. 

Coindesk’in haberine göre İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi, hükümetin kripto para birimlerinin yasal statüsü ile ilgili bir düzenleme aşamasına girmesinin ardından en büyük sabit kripto para birimi USDT’nin mülk olarak kabul edilebileceği kararını aldı. 

Mahkeme, USDT ile hükmünü bir dolandırıcılık davasında verdi. Dolandırıldığını iddia eden kişinin açtığı davada sanıklar arasında kimliği belirsiz iki kişi, kripto borsaları Binance ve Bitkub da yer alıyor. Davacı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından USDT ve USDC olarak toplamda 2,5 milyon pound tutarındaki varlığı vermesi yönünde teşvik edildiğini iddia etti. Ardından dolandırıcı olarak iddia edilen kişi, bu varlıkları birçok blockchain platformundan geçirdikten sonra kimliği açıklanmayan diğer sanığa gönderdi. Bu sanık da kripto varlıkları Gate ve Bitkub kripto borsaları aracılığıyla itibari paraya çevirdi.

Mahkeme, dolandırıcılık davası ile ilgili kararını açıklarken davada konusu geçen USDT’den mülk olarak bahsetti. 

Birleşik Krallık hükümeti kripto varlıkları mülk olarak tanımlamak için harekete geçti

Birleşik Krallık hükümeti, dün kripto para birimlerinin mülk olarak tanımlanmasının önünü açmak için bir yasa tasarısı sundu. Tasarının bağımsız bir yasal organ olan Hukuk Komisyonu tarafından hazırlandığı bildirildi.

Tasarıda kripto para birimlerinin her ne kadar para ya da bir taşınmaz gibi sahip olunan bir şey olma ya da borç senetleri veya hisse özelliklerini tam olarak olarak yansıtmasa da mülk olarak nitelendirilebileceği iddia ediliyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.