Dolar 34,0573
Euro 37,9417
Altın 2.818,71
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

ECB/Holzmann: Faizin yıl sonundan önce yeniden düşürülmesi gerekecek

ECB/Holzmann: Faizin yıl sonundan önce yeniden düşürülmesi gerekecek

ECB/Holzmann: Faizin yıl sonundan önce yeniden düşürülmesi gerekecek
13 Eylül 2024 16:40
28

Foreks – Avusturya Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası’nın şahinlerinden Robert Holzmann, faiz belirleyicilerinin yıl sonundan önce borçlanma maliyetlerini tekrar düşürmesi gerekeceğini düşündüğünü söyledi.

Holzmann Financial Times’a verdiği demeçte “Para politikası şu anda iyi bir yörüngede. Bir [gevşeme] yoluna girmeye başladık ve manşet enflasyon düşmeye devam etti. Enerji fiyatlarındaki artış gibi şoklar dışında Aralık ayında çeyrek puanlık bir indirim için daha yer olabilir”dedi

Önümüzdeki Ağustos ayında merkez bankasından ayrılacak olan Holzmann, ECB’nin tetikte olması ve yüzde 4,2 ile inatçı bir şekilde yüksek seyreden hizmet enflasyonunu yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Ancak Holzmann, enflasyonun ECB’nin Haziran ayında ilk kez faiz indirimine gittiği döneme kıyasla artık çok daha az endişe verici olduğunu söyledi. 

“Faizlerin düşürülmesine karşı değilim, sadece zamanlama doğru olmadığında itiraz ediyorum,” diyen Holzmann, manşet enflasyonun geçici olarak tekrar yükselmesi beklendiğinden ECB’nin önümüzdeki aylarda bir iletişim ikilemiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. “Bu, baz etkileri nedeniyle istatistiksel bir artefakt olacaktır,” diyen Holzmann, faiz belirleyicilerin geçici sapmayı görmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

https://www.ft.com/content/ff4f2476-849c-4304-935b-325873f67136

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.