Dolar 34,0386
Euro 37,9408
Altın 2.820,06
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Donald Trump, kripto projesinin lansman tarihini açıkladı

Donald Trump, kripto projesinin lansman tarihini açıkladı

Donald Trump, kripto projesinin lansman tarihini açıkladı
13 Eylül 2024 17:52
38

Investing.com – ABD Başkan Adayı Donald Trump, bir yandan seçim kampanyasını yürütürken diğer yandan da geleneksel bankacılık sistemine alternatif olacak bir kripto projesi başlatmaya hazırlanıyor.

Donald Trump, X üzerinden yaptığı paylaşımında ailesine ait “World Liberty Financial” olarak adlandırılan kripto projesinin lansman tarihini açıkladı. Trump’ın açıklamasına göre lansman 16 Eylül tarihinde canlı bir etkinlikle gerçekleştirilecek.

Trump gönderisinde kriptonun geleceğini kucakladıklarını söylerken mevcut bankacılık sistemini hantal ve modası geçmiş olarak tanımladı ve meydan okudu. Eski ABD Başkanı, geçen ay da kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden kripto projelerinden bahsetmişti ve ABD finans kurumlarının yıllardır Amerikan vatandaşlarını sömürdüğünü, projelerinin ise onlara bir cevap olacağını iddia etmişti.

Trump’ın oğulları Eric ve Trump Jr. tarafından yürütülen kripto projesinin teknik dokümanına göre; World Liberty Financial, Ethereum ağında çalışacak ve Aave platformunu kullanacak. Platformda merkezsiz finans sistemi kullanılarak sabit kripto varlıklar üzerinden bir kredi sistemi oluşturulması hedefleniyor.

Trump’ın kripto projesi hayata geçmeden zorluklarla karşılaşıyor

Trump ailesi, kripto ekosisteminde inşa edilecek yeni projelerinden bahsetmesinin ardından bazı zorluklara karşı karşıya kaldı.

World Liberty Financial’in henüz detayları açıklanmazken bunu fırsat bilen bazı dolandırıcılar aile üyelerinden bazılarının X hesaplarını ele geçirerek proje hakkında sahte belgeler yayımlayarak çıkar elde etmeye çalıştı. Ayrıca ay boyunca proje ile ilgili birçok sahte tanıtım da yayımlandı. Bunun üzerinde World Liberty Financial’ın resmi Telegram hesabı üzerinden sahte reklamlara itibar edilmemesine yönelik uyarıda bulunuldu.

Geleneksel finans sisteminden bazı isimler ise Trump ailesinin kripto projesine eleştirdi. Projenin yeni yasal boşluklar oluşturabileceğini söyleyen eleştirmenler, ayrıca projenin yasal engellere takılabileceğine inanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.