Dolar 34,0417
Euro 37,9475
Altın 2.815,35
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Deutsche Bank S&P 500 hedefini 5.750’ye yükseltti

Deutsche Bank S&P 500 hedefini 5.750’ye yükseltti

Deutsche Bank S&P 500 hedefini 5.750’ye yükseltti
13 Eylül 2024 15:29
37
Deutsche Bank, S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefini 5.500’den 5.750’ye yükseltti. Bu revizyon, hisse geri alımlarındaki artış, güçlü şirket kazançları ve piyasaya önemli miktarda fon girişi gibi faktörlerin bir kombinasyonuna dayanan olumlu bir görünümü yansıtıyor. Bu faktörler, yatırımcılar arasında güçlü bir risk iştahının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Bankanın stratejistleri, 12 Eylül’de S&P 500 için kazanç büyümesinin güçlü kalmaya devam edeceğini ve ekonomik durgunluk dönemleri dışındaki dönemlere özgü olan düşük çift haneli bir hızda devam edeceğini öngördüklerini belirtti. Yeni hedef, endeksin Perşembe günü 5.595,76 olan kapanış değerinden %2,75’lik bir artışı işaret ediyor.

İyimser görünüme katkıda bulunan faktörler arasında, yıl içinde ABD’de faiz indirimlerinin beklentisi ve yapay zeka (AI) teknolojisinin potansiyeli konusundaki heyecan yer alıyor. Bu faktörler endeksin yükselmesinde rol oynamış durumda. Diğer aracı kurumlar da yıllık hedeflerini yukarı yönlü revize etti ve bazı tahminler S&P 500’ün yıl sonu kapanışı için 6.000’e kadar ulaşıyor.

Deutsche Bank, daha önce Mayıs ayında S&P 500 için yıl sonu hedefini 5.500 olarak belirlemişti ve bu hedef güçlü şirket kazançlarının hisse senedi değerlemelerini destekleyeceği beklentisine dayanıyordu. Banka, işgücü piyasasının zayıflaması ve teknoloji hisselerinin değer kaybetmesi endişeleriyle tetiklenen Ağustos ayındaki hisse senedi geri çekilmesinin stabilize olduğunu ve tekrar kazanç büyümesi yörüngesiyle uyumlu hale geldiğini gözlemledi.

Banka ayrıca, Ağustos ayı istihdam verilerinin istikrarlı bir büyüme gösterdiğini ve işgücü piyasasında olası bir gerileme konusundaki endişeleri hafiflettiğini vurguladı. Deutsche Bank’ın baş ABD hisse senedi ve küresel stratejisti Binky Chadha’ya göre, piyasa için diğer olumlu göstergeler arasında stok azaltmadan stok yenilemeye geçiş, teknoloji sektörü dışında sermaye harcamalarında artış, imalatta daha geniş bir toparlanma ve artan tüketici güveni yer alıyor.

Geleceğe bakıldığında, Deutsche Bank stratejistleri hisse geri alımlarının önümüzdeki yıl yaklaşık 1,2 trilyon dolara yükseleceğini ve kazanç büyümesiyle aynı hızda ilerleyeceğini bekliyor. Bu, mevcut yaklaşık 1 trilyon dolar seviyesinden bir artışı temsil ediyor. Son dört ay boyunca hisse senedi fon girişleri, tipik mevsimsel kalıpları aşarak oldukça güçlü seyretti ve bu durum gelecekteki şirket kazançları ve hisse senedi getirileri için olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Son olarak, Deutsche Bank S&P 500 şirketleri için hisse başına kazanç (EPS) tahminini yineledi ve 2024 için 258 dolar, 2025 için ise 285 dolar olarak projeksiyonunu korudu.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.