Dolar 34,0600
Euro 37,9213
Altın 2.820,16
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Çocuk İstismarına Sert Önlem Çağrısı

İYİ Parti, çocuk cinsel istismarına karşı kısırlaştırmanın zorunlu hale getirilmesini önerdi.

Çocuk İstismarına Sert Önlem Çağrısı
13 Eylül 2024 20:51
41

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, “Çocuklara karşı işlenen cezanın affı veya indirimi olmaksızın, çocuk cinsel istismarında cerrahi ya da kimyasal kastrasyon, yani kısırlaştırma zorunlu hale getirilmelidir” dedi.

İYİ Partili Ofluoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ofluoğlu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin ardından, Türkiye’de çocuk istismarı konusunun bir kez daha ülke gündemine geldiğini ifade etti. Ofluoğlu, “Devletin varlığının hissedilmediği, hukukun hiçe sayıldığı ve cinayeti örtbas etme çabalarının yaşandığı bu süreç, hepimizi derinden yaraladı. İktidar partisi milletvekilinin, aileyi övmesi de soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engelledi ve suçluların kollandığı izlenimini verdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin’in mezarı başında poz verdiler. Ancak alınması gereken tedbirler ve caydırıcı cezalar hakkında hiçbir açıklama yapmadılar. Oysa o bakanlar, bu sorunun muhatabı olan kişiler, icranın tepesinde bulunuyorlar. Ayrıca yayın yasağı getiriyorlar olayla ilgili. Neden, kimi koruyorlar? Suçun sansürü, suç ortaklığına hizmet eder; halkımızın adalet beklentisini daha ne kadar görmezden gelecekler” ifadelerini kullandı.

‘ACİL EYLEM PLANI YÜRÜRLÜĞE KONULMALI’

Çocukların korunması için acil eylem planının devreye sokulması gerektiğini kaydeden Ofluoğlu, “Çocuklara karşı işlenen cezanın affı veya indirimi olmaksızın, çocuk cinsel istismarında cerrahi ya da kimyasal kastrasyon, yani kısırlaştırma zorunlu hale getirilmelidir. Bununla ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. 2016 yılında mevcut iktidar cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan hükümlü olanlara uygulanacak tedavi ve diğer yükümlülükler hakkında bir yönetmelik çıkarmış. Ancak Danıştay, vücut bütünlüğünün bir yönetmelikle bozulamayacağına karar vermiş ve ‘Yasal düzenleme yapılmasın’ demiş. Ülkeyi yöneten iktidar, böyle caydırıcı bir tedbir alsaydı cinsel istismarı önleyebilirdi. Ancak halen böyle bir düzenleme yok. İvedilikle önleme ve güvenliğe yönelik ilgili bakanlıklarca acil eylem planı yürürlüğe konulmalı. Cinsel istismar vakalarını olağanlaştıracak her türlü davranış ve düzenlemelerden kaçınılmalı, cezai müeyyideler getirilmelidir. Cinsel istismar vakalarında, ‘Saygın tutum’ ve ‘İyi hal’ indirimi sonlandırılmalı. Cinsel istismarın kabul edilemezliği konusunda toplumda farkındalık oluşturulmalıdır. Çocuk istismarını durdurmanın herkesin sorumluluğu olduğu bilinci yaygınlaştırılmalıdır” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.