Dolar 34,0936
Euro 37,9309
Altın 2.814,74
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Citi, Eli Lilly’nin analizine yeniden başladı: Tirzepatide tahminlerinin artmasıyla Al tavsiyesi verdi

Citi, Eli Lilly’nin analizine yeniden başladı: Tirzepatide tahminlerinin artmasıyla Al tavsiyesi verdi

Citi, Eli Lilly’nin analizine yeniden başladı: Tirzepatide tahminlerinin artmasıyla Al tavsiyesi verdi
13 Eylül 2024 23:27
50
Citi, Cuma günü yayınladığı bir notta Eli Lilly & Co. (NYSE:LLY) için analizine yeniden başladığını duyurdu ve şirket için Al tavsiyesi ile 1.060 dolar hedef fiyat belirledi.

Bu hamle, analizin bir süre askıya alınmasının ardından geldi. Citi analistleri, Eli Lilly’nin projeksiyonlarını güncellediler. Bu güncelleme, şirketin diyabet ve obezite tedavisi olan tirzepatide için iyileştirilmiş tahminlere dayanıyor.

Citi’ye göre, tirzepatide için arttırılan tahminler son satış verilerine, reçete trendlerine ve şirketin güncellenmiş rehberliğine dayanıyor.

Citi, “GAAP dışı hisse başına kazanç tahminlerimiz buna bağlı olarak 2024-27 için %19’a kadar, sonrasında tahmin dönemi için %9-15 arasında artıyor,” diye yazdı.

Firmanın analizi, hisse başına 1.283 dolardan 692 dolara kadar geniş bir değerleme aralığını içeriyor.

Citi’nin notu, diyabet ve obezite tedavileri için rekabet ortamının değiştiğini vurguluyor.

Analistler, “Roche’un oral GLP-1 CT-996’sından gelen rekabet tehdidinin azaldığını” belirtiyor ve bu tedaviyle ilişkili yüksek kalp atış hızı ve yüksek bulantı insidansı gibi sorunları örnek gösteriyor. Bu değerlendirme, yüksek değişkenliğe sahip küçük bir çalışmaya dayanıyor.

Analizin yeniden başlaması ve olumlu tavsiye, aynı zamanda Citi’nin büyük ABD ilaç şirketleri arasında Eli Lilly’yi tercih ettiğini gösteriyor.

Firma, ABD pazarında Eli Lilly’yi Merck (MRK) ile birlikte tercih edilen hisseler olarak sıralıyor ve Avrupa’da tercih ettiği hisseler arasında Novo Nordisk, Sanofi, GlaxoSmithKline (GSK) ve UCB’yi sayıyor.

Genel olarak, Citi’nin güncellenmiş görünümü, özellikle diyabet ve obezite tedavilerindeki umut verici gelişmeler göz önüne alındığında, Eli Lilly’nin gelecekteki performansına olan güveni vurguluyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.