Dolar 34,0702
Euro 37,8991
Altın 2.816,15
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

American Airlines kabin memurları yeni 5 yıllık sözleşmeyi onayladı

American Airlines kabin memurları yeni 5 yıllık sözleşmeyi onayladı

American Airlines kabin memurları yeni 5 yıllık sözleşmeyi onayladı
13 Eylül 2024 00:21
26
American Airlines’ın kabin memurları, anında maaş artışı ve iyileştirilmiş çalışma koşulları vaat eden yeni bir beş yıllık sözleşmeyi onayladı. Profesyonel Uçuş Görevlileri Derneği (APFA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, yüksek bir katılımla uygun üyelerin %95’inin oy kullandığını ve önemli bir çoğunluk olan %87’sinin anlaşma lehine oy verdiğini duyurdu.

Sözleşmenin onaylanması, sendikaların sıkı işgücü piyasası karşısında daha iyi ücret ve yan haklar için baskı yaptığı havacılık sektöründe dikkat çekici bir değişimi işaret ediyor. APFA’nın vurguladığı önemli başarılardan biri, uçuşlar arasındaki uzun beklemeler sırasında kabin memurları için “sit rig” olarak bilinen yeni bir ücret yapısının dahil edilmesi. Ayrıca, American Airlines kabin memurları artık sektörde uçağa biniş süresi için ödeme alan ilk sendikalı grup olacak.

APFA Ulusal Başkanı Julie Hedrick, sözleşmenin üyelerinin aradığı birçok iyileştirmeyi kapsadığını vurgulayarak gelişmeleri öne çıkardı. Temmuz ayında varılan anlaşma, %20,5’e varan ücret artışlarının yanı sıra müzakere dönemini kapsayan geriye dönük ödemeleri de içeriyor.

Sözleşme ayrıca birçok yaşam kalitesi sorununu ele alıyor ve gelecek yıllardaki ücret artışlarını garanti altına alıyor. Bu sözleşme için müzakereler Ocak 2020’de başlamış ancak pandemi nedeniyle durmuştu. Görüşmeler Haziran 2021’de yeniden başlayarak yakın zamanda başarılı bir şekilde onaylanmasına yol açtı.

Yeni iş sözleşmesi, American Airlines’ı ücret oranları ve çalışma koşulları açısından sektörün ön saflarına yerleştiriyor. Bu durum, şirketin çeşitli sektörlerde daha iyi ücret ve yan haklar için yürütülen geniş çaplı işçi hareketinin ortasında kabin memurlarının taleplerine verdiği yanıtı yansıtıyor.

Reuters bu habere katkıda bulunmuştur.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.