Dolar 34,0573
Euro 37,9417
Altın 2.818,71
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Altında dikkat çeken senaryo! 18 Eylül için uyardı: “Dönüm noktası olur”

Altında beklentinin alındığı gerçekleşmenin satıldığı bir senaryonun olduğunun altını çizen A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, 18 eylül için yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Altında dikkat çeken senaryo! 18 Eylül için uyardı: “Dönüm noktası olur”
13 Eylül 2024 16:45
27
  • Haber7

Haftanın son işlem gününde yoğun ekonomik takvim geride bırakıldı.

Bu hafta iç piyasada temmuz ayı perakende satış ve işsizlik verileriyle birlikte Merkez Bankası eylül ayı piyasa katılımcıları anketi, dış piyasada ise ABD ağustos ayı enflasyon verileri ile Avrupa Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı takip edildi. Gelecek hafta için piyasaların odağında Fed’in faiz toplantısı olacak.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,17 yükselişle 9.537,20 puandan başladı.

Dün dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,08 değer kazancıyla 9.521,04 puandan tamamladı.

Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı birçok iniş çıkışla, yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaran altın fiyatları dün başladığı yükselişini bugün de sürdürüyor. Fed faiz kararının açıklanmasına sayılı günler kala, altın fiyatları piyasadaki güçlü faiz indirimi beklentisinden etkileniyor.

Piyasalarda karışık seyri A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

HAFTAYA BAKIŞ

Haftanın son işlem gününden haftayı ve gelecek haftayı genel hatları ile değerlendiren A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan voltilite bir haftayı geride bıraktığımızı vurguladı.

Üzeyir Doğan, asya piyasalarından kaynaklı zaman zaman piyasalarda hareketlilik yaşandığını da belirtti. Avrupa Merkez Bankası’ndan bir faiz indirimi beklendiğini ve beklentilere paralel bir şekilde ECB’den faiz indirimi geldiğini dile getiren Doğan, ABD enflasyon verisinin de yine beklentilere paralel geldiğini ifade etti.

Küresel piyasalarda gelecek hafta Fed’ten bir faiz indiriminin fiyatlandığını da belirten Ekonomist Doğan, ABD Merkez Bankası’ndan 18 Eylül’de 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

 

 

İŞTE BORSA’DAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEPLERİ!

Geçen hafta açıklanan OVP’de fiyat istikrarının devam ettiğini ve piyasanın olumlu karşıladığını ifade eden A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Fitch’ten gelen not artışının ise piyasa tarafında minimum düzeyde fiyatlandığını belirtti. Birçok olumlu gelişmenin yurt içinde olmasına rağmen endeksin genel görünümünün zayıf olduğunu vurgulayan Üzeyir Doğan, bunun nedeninin yoğun yabancı satışına bağlı olduğunu söyledi.

Ekonomist Doğan, dün yaşanan satışlar ile kayıpların da yaşandığını belirtti. Piyasada likidite sorunu olduğuna dikkat çeken Doğan, bir kurumda alış gerçekleştiğinde yükseldiğini ancak aynı kurumdan satış gerçekleştiğinde piyasanın düştüğünü açıkladı. Oligopol bir piyasanın olduğunu ifade eden Üzeyir Doğan, tabanın işlem yapmaktan uzaklaştığını vurguladı.

Fed faiz indirimi ile bir nebze borsaya yabancı girişinin olabileceği yönünde tahminlerde bulunan Ekonomist Üzeyir Doğan, borsanın içeride bir hikâyesi olduğunu yeni bir hikâyeye ihtiyaç duymadığının da altını çizdi.

Ekonomi politikalarındaki normalleşmenin başlı başına bir hikâye oluşturduğunu söyleyen Doğan, yabancının bu fiyatlamadan hâlihazırda bir alış yaptığını ancak yeterli olmadığını ifade etti.

 

 

ALTINDA REKOR

Altında beklentinin alındığı gerçekleşmenin satıldığı bir senaryonun olduğunun altını çizen A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, 18 Eylül için yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Altın fiyatlarının jeopolitik risklerinin yanında Fed’e odaklanarak hızla yükseldiğini belirten Üzeyir Doğan, son dönemde ise altını destekleyecek birçok verinin ABD tarafından gelmesine rağmen altının beklenen rekora gitmediğinin de altını çizdi.

Doğan, ECB’den faiz indirimi ve Fed’ten beklenen faiz indirimi ile altının yeniden yükselişe geçtiğini dile getirdi. Fed faiz indirimlerinin yaklaşık bir senedir fiyatlandığını belirten Üzeyir Doğan, kısa vadeli yatırımcıyı 18 Eylül için uyardı.

18 Eylül’de beklentinin satılabileceği yönünde tahminlerde bulunan Doğan, altında kısa vadeli düşüşlerin yaşanabileceği yönünde uyarılarda bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.