Dolar 34,0496
Euro 37,9605
Altın 2.817,76
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

ABD, uçak gemilerinden birini Doğu Akdeniz’den çekti ve yeni görev verdi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Ryder, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) faaliyet bölgesine, Doğu Akdeniz’e gönderilen ikinci uçak gemisi USS Theodore Roosevelt’in görevini tamamlandığını söyledi. Yeni görevi hakkında bilgi verdi.

ABD, uçak gemilerinden birini Doğu Akdeniz’den çekti ve yeni görev verdi
13 Eylül 2024 17:31
38

Pentagon Sözcüsü Ryder, yaptığı açıklamada, USS Abraham Lincoln adlı uçak gemisinin bölgede kalmaya devam edeceğini belirterek, “USS Theodore Roosevelt, ABD Merkez Komutanlığı’ndaki görevini tamamladıktan sonra Hint-Pasifik operasyon alanına gidiyor. ABD halen bölgede USS Abraham Lincoln yanı sıra destroyerler, bir Deniz Seferi Birimi, F-22 Raptor uçakları ve daha fazlasını bulundurmaktadır.

‘HAMAS’IN KORKUNÇ SALDIRISI’

Hamas’ın 7 Ekim’deki korkunç saldırılarının ardından Orta Doğu’daki krizin başlangıcından bu yana olduğu gibi, gerilimi düşürmek ve daha geniş çaplı bir bölgesel çatışmayı caydırmak için bölgesel ortaklarla birlikte çalışmaya yoğun bir şekilde odaklanmış durumdayız. Amerika Birleşik Devletleri ayrıca tüm rehinelerin evlerine dönmesi ve Gazze’deki savaşın sona ermesi için bir rehine anlaşmasının parçası olarak ateşkesin sağlanması konusuna da odaklanmış durumdadır” dedi.

İRAN’IN SALDIRI TEHDİDİ SONRASI BÖLGEYE GİTMİŞTİ

USS Theodore Roosevelt, İsrail’in İran’ın başkenti Tahran’da, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’ye yönelik 31 Temmuz’da düzenlediği suikastın ardından bölgeye gönderilmişti. İranlı yetkililer, söz konusu suikastın ‘yanıtsız’ kalmayacağını belirtmiş ve İsrail’e yönelik saldırının ‘orantılı’ olacağını söylemişti.

Bölgede gerginliğin tırmanmasının ardından ABD, USS Theodore Roosevelt’i Doğu Akdeniz’de halihazırda görev yapan USS Abraham Lincoln’ün yanına göndermişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.