Dolar 34,0430
Euro 37,8993
Altın 2.815,81
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

ABD Temsilciler Meclisi, Çin bağlantılı EV vergi kredilerini kısıtlamak için oy kullandı

ABD Temsilciler Meclisi, Çin bağlantılı EV vergi kredilerini kısıtlamak için oy kullandı

ABD Temsilciler Meclisi, Çin bağlantılı EV vergi kredilerini kısıtlamak için oy kullandı
13 Eylül 2024 00:04
26
ABD Temsilciler Meclisi, Perşembe günü ABD elektrikli araç (EV) vergi kredilerine uygun araçlarda Çin bileşenlerinin kullanımını sınırlayan düzenlemeleri sıkılaştırmayı amaçlayan bir tasarıyı kabul etti. Henüz Senato tarafından değerlendirilmemiş olan tasarı, 217’ye karşı 192 oyla onaylandı. Tasarı, ABD EV vergi teşviklerinden yararlanmayı engelleyen Çin parçalarının tanımını netleştirmeyi amaçlıyor.

General Motors, Toyota Motor, Volkswagen ve Hyundai gibi büyük otomotiv şirketlerini temsil eden Otomotiv İnovasyonu İttifakı, tasarının geçmesinin daha az aracın kredilerden yararlanmasına yol açabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Grubun CEO’su John Bozzella, potansiyel ekonomik ve ulusal güvenlik risklerine dikkat çekerek, agresif emisyon standartları ve EV hedeflerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekebileceğini öne sürdü. Bu standartların kısmen EV vergi kredilerinin mevcudiyetine dayandığını belirtti.

Tasarının sponsoru Temsilci Carol Miller, tasarının amacının Çinli şirketlerin ABD üreticileri için tasarlanmış EV vergi kredilerinden yararlanmasını engellemek olduğunu belirtti. Bu mevzuat, Ağustos 2022’de çıkarılan bir yasayla belirlenen kuralları takiben, ABD’nin elektrikli araç batarya tedarik zincirinin Çin’e olan bağımlılığını azaltma çabasının bir parçası.

Şu anda, Bozzella’ya göre, ABD’de satışta olan 113 EV veya plug-in hibrit modelinden sadece 22’si EV vergi kredisine uygun, ve bunlardan yalnızca 13’ü tam 7.500 dolarlık krediden yararlanabiliyor.

Mayıs ayında, ABD Hazinesi, özellikle Çin’den tedarik edilen grafit gibi belirli mineraller için EV vergi kredilerine yönelik batarya mineral gereksinimleri konusunda otomobil üreticilerine daha fazla esneklik tanıdı. Otomobil üreticilerine, anot malzemelerinde bulunanlar gibi tedariki zor minerallerin yanı sıra elektrolit tuzları, bağlayıcılar ve katkı maddelerindeki kritik minerallerin kullanımını aşamalı olarak sonlandırmaları için 2027 yılına kadar süre verildi.

ABD Hazinesi ve Çin’in Washington Büyükelçiliği, tasarının Temsilciler Meclisi’nden geçmesiyle ilgili henüz yorum yapmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.


Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.