Dolar 34,0496
Euro 37,9605
Altın 2.817,76
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

17 yaşındaki hacker, tam 5 bin kişinin banka bilgilerini çaldı!

Londra’da yaşanan bir siber saldırı sonrasında, 17 yaşındaki bir genç hacker tutuklandı. İşte yaşanan olaya dair detaylar…

17 yaşındaki hacker, tam 5 bin kişinin banka bilgilerini çaldı!
13 Eylül 2024 17:23
36

Londra’nın toplu taşıma sistemi Transport for London (TfL), geçtiğimiz günlerde bir hacker tarafından ciddi bir siber saldırıya maruz kaldı. 1 Eylül Pazar günü sistemlerinde şüpheli aktivite tespit eden TfL, durumu hemen kullanıcılarına bildirdi. Ancak olayın boyutları, 12 Eylül’de gönderilen ikinci bir e-posta ile daha da netleşti.

Hacker, oldukça hassas bilgilere erişti

TfL’nin açıklamasına göre, saldırı sonucunda yaklaşık 5 bin kullanıcının banka hesap numaraları ve şube kodları gibi hassas bilgileri ele geçirildi. Bu bilgiler, Oyster kart (Londra’da kullanılan toplu taşıma kartı) iade işlemleri sırasında kullanılan verilerdi. Ayrıca, bazı müşterilerin isimleri, iletişim bilgileri, e-posta ve ev adresleri de saldırganların eline geçti.

Olay nedeniyle Oyster fotoğraflı kartlar ve Zip kartları için yeni başvurular geçici olarak askıya alındı. Bazı canlı metro varış bilgileri de hala erişilebilir durumda değil.

TfL’nin teknoloji direktörü Shashi Verma, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Önlem olarak, etkilenen müşterilerimizle en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Onlara sağlayabileceğimiz destekler ve alabilecekleri önlemler hakkında bilgi vereceğiz,” şeklinde konuştu. Ayrıca Verma, sistemlerine erişimi sürekli olarak izlediklerini ve sadece yetkili kişilerin giriş yapabildiğinden emin olduklarını belirtti.

Olayın en çarpıcı gelişmesi ise 5 Eylül’de yaşandı. Ulusal Suç Ajansı (NCA), siber saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 17 yaşında bir genci Walsall, West Midlands’da tutukladı. Bilgisayar Kötüye Kullanım Yasası kapsamında sorgulanan genç, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı.

Bu olay, dijital güvenliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, kullanıcılara güçlü şifreler kullanmaları, şüpheli e-postalara dikkat etmeleri ve kişisel bilgilerini paylaşırken her zamankinden daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.