Dolar 34,0600
Euro 37,9213
Altın 2.820,16
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

10 yıl öncenin bir anda kaybolan efsanesi Flappy Bird geri döndü

Flappy Bird, çok büyük bir hit olmasına rağmen 10 sene önce oyunun sahibi tarafından uygulama mağazalarından aniden kaldırılmıştı. Şimdi bu fenomen oyun telefonlara geri dönüyor.

10 yıl öncenin bir anda kaybolan efsanesi Flappy Bird geri döndü
13 Eylül 2024 20:16
74

10 yıl önce Flappy Bird isimli bir mobil oyun, her ne kadar çok büyük bir hite dönüşmüşse de, aslında bir oyun tasarım öğrencisinin sadece birkaç saat içinde kodlayıp, üstelik de başka oyunlardan grafik öğeleri çalarak geliştirdiği “aşırı” basit bir oyundu.

Oyun geliştiricileri için, sadece bir kaç saatte hazırlanabilecek bu oyun, o dönem Maddona’nın Twitter’dan “çok saçma bir oyun buldum” tarzı bir duyuru yapması nedeniyle aniden fenomen olmuştu ve bu şöhret oyunun yapımcısı olan gencin hesabına her gün 50 bin dolar girmesiyle sonuçlanmıştı.

Birkaç hafta içinde milyonlar kazanan genç arkadaşımız, ardından gelen süreçte çok fazla alayla karşılaşıp üzerine de oyunda kullandığı assetlerin çalıntı olması nedeniyle dava tehditleri aldığı için oyunu uygulama mağazalarından geri çekmek zorunda kalmıştı. Aslında genç yapımcı sadece yeni öğrenmeye çalıştığı GML kodlama dili üzerinde alıştırma yapmak isterken bu oyunu hazırlayıvermişti.

Yasal sorunları yendi, sahalara geri döndü!

Yapımcı genç şimdi “yasal sorunları çözmemin ardından Flappy Bird’ü onu seven yüz milyon oyuncuya geri veriyorum” açıklamasıyla oyunun geri döneceğini açıkladı.

Yeni Flappy Bird oyununda orijinal kuşun yanı sıra Peng, Quirky, Tekno ve Trixy gibi yeni karakterler de yer alacak. Bu karakterler yeni alanlar ve hatta yeni oyun modlarıyla birlikte sunulacak.

Henüz oyunun uygulama mağazalarında ne zaman yerini alacağına dair bir bilgiye sahip değiliz. Ama çok fazla beklemek zorunda kalmayacağımıza eminiz. Bakalım yeni versiyon, eskisi kadar popüler olacak mı ve yapımcısına yeni milyon dolarlar kazandırabilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.