Dolar 34,0669
Euro 37,8936
Altın 2.814,15
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

Microsoft, Xbox Bölümünde 650’den Fazla Çalışanın İşine Son Verdi

Microsoft, stüdyo kapanmaları ve küçülmelerinin ardından Xbox tarafında çalışanların işlerine son vermeye devam ediyor.

Microsoft, Xbox Bölümünde 650’den Fazla Çalışanın İşine Son Verdi
12 Eylül 2024 23:26
41

Microsoft, oyun bölümünde çalışan 650 kadar çalışanı işten çıkarma kararı aldı. Teknoloji devi, birkaç ay önce Activision Blizzard ve Xbox bünyesinden 1900 çalışanı işten çıkarmış, Arkane Austin gibi oyun stüdyolarının da fişini çekmişti. 

Xbox Başkanı Phil Spencer’ın gönderdiği bir iç not ile çalışanlara işten çıkarma kararını duyurdu. Activision Blizzard anlaşmasından dolayı işten çıkarmaların gerçekleştirileceği belirtilirken, “hiçbir oyun, cihaz veya deneyimin iptal edilmediğini” ve hiçbir stüdyonun kapatılmadığının da altı çizildi. 

Activision için 68,7 milyar dolar ödenmişti

Spencer, “Satın alma sonrası ekip yapımızı hizalamak ve işimizi yönetmek için, Microsoft Gaming genelinde —çoğunlukla kurumsal ve destekleyici işlevlerde— yaklaşık 650 pozisyonu ortadan kaldırma kararı aldık, böylece işimizi uzun vadeli başarıya organize edebiliriz.” ifadelerini kullandı. 

Spencer, işten ayrılan çalışanlar için tazminatların ödeneceğini ve bu süreçte, bulundukları ülkeye göre destek paketleri sunulacağı ifade edildi. Microsoft, ekim ayında 68,7 milyar dolarlık bir anlaşma ile Activision Blizzard‘ı kendi bünyesine katmıştı. Bu satın alma süreci aylar sürmüştü.

Hem teknoloji firmaları hem de oyun firmaları son aylarda çok sayıda çalışanın işine son vermişti. Son olarak Samsung, son zamanlardaki en büyük işten çıkarmalardan birine imza atmaya karar vermişti. Gelecekte başka firmalardan da benzer haberler duymamız şaşırtıcı olmayacaktır. 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.