Dolar 34,0663
Euro 37,9081
Altın 2.815,84
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C

AMD’den Ryzen AI 300 serisi için performans uçuran güncelleme!

AMD, Ryzen AI 300 serisi mobil işlemciler için büyük bir güncelleme yayınladı. Güncel sürücü, AFMF 2 ve VGM desteği getiriyor.

AMD’den Ryzen AI 300 serisi için performans uçuran güncelleme!
12 Eylül 2024 23:55
27

AMD, Ryzen AI 300 serisi mobil işlemciler için önemli bir sürücü güncellemesi yayınladı. Yeni sürücü, Radeon 800M serisi entegre grafik birimlerine (iGPU), AMD Fluid Motion Frames 2 (AFMF 2) ve Değişken Görüntü Belleği (VGM) desteği getiriyor. Bu sayede oyun performansı neredeyse iki katına çıkıyor. İşte detaylar…

AMD oyun performansını uçurdu: Ryzen AI HX 300 serisi için AFMF 2 ve VGM desteği geldi

Aslında AFMF 2, AMD’nin ikinci nesil kare oluşturma teknolojisi olup, özellikle oyunlarda kare hızlarını artırarak daha pürüzsüz bir görüntü sunuyor. Bu teknoloji, sürücü yazılımı aracılığıyla gecikmeleri azaltıyor ve daha yüksek performans elde edilmesini sağlıyor.

VGM (Değişken Görüntü Belleği) ise, AMD’nin entegre grafik birimlerine yönelik yeni bir teknoloji. Bu özellik, 3D uygulamaların ihtiyaçlarına göre sistem belleğinin %75’ine kadarını iGPU’ya dinamik olarak tahsis edebiliyor. Böylece, sistem belleği kullanımı optimize edilerek oyunlarda performans sıkıntılarının önüne geçiliyor.

AMD’nin yaptığı üçüncü taraf test sonuçlarına göre, bu teknolojilerin bir arada kullanılmasıyla, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda kare hızlarında %78’e varan artışlar sağlanabilecek. Ayrıca Far Cry 6, Guardians of the Galaxy ve F1 23 gibi AAA oyunlarında ortalama %30 ila %50 oranında performans artışı elde ediliyor.

AMD, bu yeni özelliklerin kullanıcılar tarafından AMD yazılımının performans ayarları bölümünden yönetilebileceğini açıkladı. Özetle bu güncelleme, özellikle oyun performansını en üst düzeye çıkarmak isteyen kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlayacak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.