Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Tekirdağ’da 3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği Başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği başladı. Şenlikte Ferhadanlı’nın karpuzu ve yöresel lezzetleri tanıtılıyor. Şenlik kapsamında karpuz yeme yarışması, halk oyunları gösterisi ve sanatçı Lara’nın konseri gibi etkinlikler düzenleniyor.

Tekirdağ’da 3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği Başladı
27 Temmuz 2024 00:29
37

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen “3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği” başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, şenlik alanında yaptığı konuşmada, Ferhadanlı karpuzunu ilde herkesin bildiğini söyledi.

Ferhadanlı’nın karpuzunu, kavununu, yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Nallar, “Kentin tanıtımına katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Her hafta bir şenliğimiz oluyor. Her yıl daha da üstüne koyarak birbirinden güzel şenlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Hem ürünlerin tanıtımına katkı oluyor hem de insanlarımız doyasıya eğleniyor.” dedi.

CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de şenlikte konuşma yaptı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar şenlik alanında kurulan çadırları gezdi.

Şenlik kapsamında düzenlenen karpuz yeme yarışmasında, 20 kişinin mücadelesi ilgiyle izlendi.

Yarışmada kadınlarda 2 kilogram karpuzu rakiplerinden önce bitiren Nagihan Dönmez, erkeklerde ise Ümit İçkedal birinci oldu.

Yarışmayı kazananlara çeyrek altın hediye edildi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından vatandaşlara karpuz ikramında bulunuldu.

Şenlik kapsamında sahneye çıkan sanatçı Lara sevilen şarkılarını seslendirdi.

Şenlik yarın düzenlenecek etkinlikler ve Rafet El Roman konserinin ardından sona erecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.