Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 31°C

iOS 18 ile AirPods Pro’ya gelecek 6 yeni özellik!

iOS 18 güncellemesi ile AirPods Pro’ya gelen yeni özellikler kullanıcı deneyimini daha da artırıyor. İşte detaylar!

iOS 18 ile AirPods Pro’ya gelecek 6 yeni özellik!
27 Temmuz 2024 14:06
158

iOS 18, iPhone kullanıcıları için büyük bir güncelleme olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu güncelleme, Apple’ın en son kulaklık modeli AirPods Pro 2 için de birçok yeni özellik getiriyor. iOS 18, iPadOS 18 veya macOS Sequoia ile kullanılabilen bu yeni özellikler, Apple’ın sonbaharda piyasaya süreceği yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıcılarla buluşacak.

İşte iOS 18 ile AirPods Pro 2’ye gelen 6 yeni özellik!

Baş hareketleri ile kontrol

Artık Siri’ye cevap vermek veya bir çağrıyı reddetmek için sesli komutlar veya ellerinizi kullanmanıza gerek yok. Baş hareketleri, AirPods Pro’yu kontrol etmek için yeni bir yol sunuyor.

Bir çağrı aldığınızda, çağrıyı reddetmek için başınızı hayır anlamında sallayabilir veya kabul etmek için evet anlamında başınızı sallayabilirsiniz. Aynı hareketler, Siri’yi kontrol etmek için de kullanılabilir.

Ses izolasyonu

Ses İzolasyonu, AirPods Pro’nun telefon görüşmeleri sırasında yüksek arka plan seslerini azaltmasını sağlıyor, böylece konuştuğunuz kişi sizi daha net duyabiliyor.

Bu özellik, makine öğrenimi kullanarak rüzgar, yakınlardaki arabalar ve konuşan insanlar gibi ortam gürültüsünü tespit ediyor ve izole ediyor.

Daha iyi adaptif ses kontrolleri

Adaptif Gürültü Kontrolü, ortamdaki gürültüye yanıt olarak Aktif Gürültü Engellemeyi ve duyduğunuz sesi ayarlamak için tasarlandı.

iOS 18 ile bu özellik daha ayrıntılı kontrollerle geliyor, böylece daha fazla veya daha az gürültünün geçmesine izin verecek şekilde ayarlanabiliyor.

Oyunlar için kişiselleştirilmiş uzamsal ses

Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses, filmler, TV şovları ve müzik için zaten mevcut olan bir özellik. Bu özellik, iPhone’unuzun TrueDepth kamerasını kullanarak yüzünüzü ve kulaklarınızı tarar ve size özel bir profil oluşturur.

iOS 18 ile Apple, bu özelliği oyunlara da genişletiyor, böylece oyun oynarken daha sürükleyici bir ses deneyimi yaşayabilirsiniz.

Oyunlarda ses kalitesi

AirPods Pro 2, oyun içi sohbet ve akış için ses kalitesini artırıyor. Ayrıca dinamik baş takibi ve oyunlarda 16-bit 48kHz ses desteği sağlıyor.

Daha düşük gecikme

Apple’a göre, AirPods Pro, mobil oyunlar için en iyi kablosuz ses gecikmesini sunuyor.

iOS 18 ile gelen iyileştirmeler sayesinde, oyunlarda yaptığınız bir eylemin sonucunu duymada neredeyse hiç gecikme yaşamayacaksınız.

Bu özelliklerin birçoğu en yeni AirPods Pro modelleri ile sınırlı. Baş hareketleri ve Ses İzolasyonu gibi özellikler sadece AirPods Pro 2’de mevcut olacak.

Ancak, oyunlar için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Ses gibi bazı yenilikler, AirPods Pro, AirPods Max ve üçüncü nesil AirPods gibi diğer modellerde de erişilebilir olacak.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.