Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Bingöl’deki 4,2’lik depremin ardından Naci Görür’den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür endişelendiren bir açıklama yaptı. Görür, “Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bingöl’deki 4,2’lik depremin ardından Naci Görür’den endişelendiren açıklama: Küçük ama yeri can sıkıcı
27 Temmuz 2024 00:13
19

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz.” dedi.

BİNGÖL’DE 4,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 18.27’de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin yerin 11,88 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı.

“KÜÇÜK AMA YERİ CAN SIKICI”

Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, deprem Bingöl’ün yuanı sıra çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür endişelendiren bir açıklama yaptı. Görür, sosyal medya hesabındaki açıklamasında şunları söyledi: “Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz.”

VALİLİK: CAN VE MAL KAYBI YOK

Öte yandan Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada herhangi bir olumsuz durumun olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçmiş Olsun Bingöl! Saat 18.27’de Merkezi Karlıova olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.