Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Uğurcan kurtaran

Bordo-mavililer, Avrupa Ligi’nde Ruzomberok’u Trezeguet ve Cihan’la devirerek avantajı kaptı. Uğurcan Çakır 8 kurtarışla maça damga vurdu

Uğurcan kurtaran
26 Temmuz 2024 07:20
15

Fırtına yeni sezona zaferle başladı… Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turu ilk maçında Slovakya’nın Ruzomberok takımıyla deplasmanda karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısında Uğurcan kurtarışlarıyla dikkat çekerken; bordo-mavililerin beklediği gol 39’da Trezeguet’ten geldi. Vişça’nın servisini geri çevirmeyen Mısırlı yıldız, Trabzonspor’u öne geçiren isim oldu.

HAFTAYA TURLAYACAK

Ev sahibi ekip beraberlik için fırsat ararken yine Uğurcan Çakır’a takıldı. Rakibe geçit vermeyen 28 yaşındaki eldiven tam 8 kurtarışla gecenin kahramanı oldu. 90+1’de ise uzaklardan harika bir gol atan Cihan Çanak skoru belirledi. Slovakya’dan 2-0’lık avantajla dönen Trabzonspor, 1 Ağustos Perşembe günü 20.30’da Papara Park’ta tur için sahaya çıkacak. Fırtına, elemesi halinde yoluna 3. eleme turundan devam edecek.

YILDIZLAR SAHADA

Bordo-mavili takımın kadrosuna kattığı 8 isimden 3’ü Ruzomberok ile oynanan maça ilk 11’de başladı. Yeni transferler Ozan, Draguş ve Lundstram maça ilk 11’de başlaydı. Nwakaeme ve Cihan sonradan oyuna girerken; Malheiro maçı kulübede tamamladı. Sakatlığı bulunan Barisic ile şehre önceki gün gelen Savic maç kadrosunda yer almadı.

ONURALP TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Trabzonspor kafilesinde 24 futbolcu Ruzomberok ile oynanacak olan karşılaşma için Slovakya’ya getirilmişti. 23’ü maç kadrosunda yer alırken sadece genç kaleci Onuralp Çevikkan maç kadrosunda kendisine yer bulamayıp maçı tribünden izledi.

YENİLERİN PERFORMANSI NASILDI?

Draguş: Hücum hattında özellikle attığı ara paslar, dikine hücumlarla öne çıksa da bitiricilik noktasında istediği topları alamadı. Yine de takımı sahada ateşlemeye çalışan önemli isimlerden biri olmayı başardı.

Ozan Tufan: Uzun bir aradan sonra resmi maçta sağ bek olarak oynadı. Geçtiğimiz sezon ağırlıklı olarak bir hücum oyuncusu gibi görev yapsa da sağ bek pozisyonunda ne çok sırıttı, ne de çok ekstra işler yaptı.

Lundstram: Takımın savunmadan çıkardığı toplarda hep ilk adam olmaya çalıştı. Sertlik anlamında çok istenileni yapamasa da sahada görevini yerine getiren isimlerden biri olarak dikkat çekti.

Cihan Çanak: Kampa damgasını vuran Cihan Çanak, oyuna girdikten sonra hem enerjisi hem de teknik kapasitesiyle dikkat çekti. Attığı muazzam gol ise sezon içerisinde adından çok söz ettireceğini herkese gösterdi.

BATISTA MENDY YİNE STOPERDE

Abdullah Avcı, geçen sezon Batista Mendy’yi sık sık savunmanın göbeğinde kullanmıştı. Tecrübeli teknik adam, Ruzomberok karşısında da bu tercihi yaptı. Stoperde eksikliği bulunan bordo-mavililerde, Fransız oyuncu, savunmada Denswil’in partneri olarak görev yaptı. 24 yaşındaki yıldız, başarılı bir maç çıkarttı. Avcı, eksikler tamamlandığında savunma hattını değiştirecek.

ORSIC’TEN SİFTAH

Geçen sezon transfer edilen Mislac Orsic, sakatlığı sebebiyle sadece 8 karşılaşmada forma giyebilmişti. 31 yaşındaki Hırvat kanat, bu sezonun ilk maçında sonradan oyuna dahil oldu. 80’de Trezeguet’in yerine giren Orsic, Cihan Çanak’ın olağanüstü golünde pası veren isimdi. Tecrübeli oyuncu böylece bordo-mavili ekipte ilk asistini yaptı.

İLK MAÇ WIEN’İN

Bordo mavilerin Ruzomberok’u elemesi halindeki muhtemel rakipleri, Wisla Krakow ile Rapid Wien dün karşı karşıya geldi. Polonya ekibinin ev sahipliği yaptığı mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf, 2-1’lik sonuçla Wien oldu. 45 dakika 10 kişi oynayan Avusturya temsilcisi, Isak Jansson ve Matthias Seidl’le evine avantajla döndü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.