Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Steam, demo oyunları ana oyundan ayıracak!

Steam, demo oyunların daha kolay bulunması için yeni bir güncelleme getiriyor. Artık demo oyunlar başka bir oyun gibi gözükecek.

Steam, demo oyunları ana oyundan ayıracak!
26 Temmuz 2024 14:53
135

Valve, Steam‘de demo olarak sunulan oyunların daha kolay bulunabilmesi için yeni bir güncellemeye gidiyor. Şimdiye kadar ana oyun ile aynı sayfada yer alan demo sürüm, artık ayrı bir oyun gibi Steam içerisinde kendi sayfasında sunulacak. Bu sayede demo sürüm artık daha kolay bulunacak.

Valve, Steam blog yazısında duyurdu: “Harika Steam Demo Güncellemesi”

Birçok geliştirici, oyuncular oyunları satın almadan önce deneyimlesin diyerek oyunların demo sürümünü belirli platformlar üzerinden kullanıcılar ile buluşturuyor. Steam de bu platformlardan birisi. Ancak popüler oyun platformunda bir oyunun demo sürümünü aramakla bulmak neredeyse imkansız. Çünkü arama çubuğuna oyunun adını yazdığınızda oyun, ücreti ile birlikte karşımıza çıkıyor.

Bu durum uzun bir süredir demo sürümlere erişimi oldukça zorlaştırıyor. Bugün popüler video oyun platformunun blog kısmında “Harika Steam Demo Güncellemesi” ismiyle bir metin paylaşan Valve, artık demo sürüme erişimin daha kolay hale geleceğini bildirdi. Önceden ana oyunun alt kısmında, DLC ve versiyonların üzerinde yer alan demo sürümler, şimdi ayrı bir sayfada sunulacak.

Tamamen ayrı bir sayfada olması nedeniyle arama çubuğuna oyunun adını yazdığınızda “Demo” olarak “Ücretsiz” şeklinde görülecek olan sürümler, ayrıca kendi kendi sayfalarında demo sürüm içerikleri ile bulunacak. Yani oyunun ana görselleri değil, demo sürümde sunulan özellikler ve detaylar yer alacak. Ek olarak oyuncuların demoya özel yorumları da yine mağazada gözükecek.

Yine demo tarafında gelen başka bir yenilik ise oyunu yüklemeden kütüphaneye eklemek. Bildiğiniz üzere şimdiye kadar demo sürüme tıkladığınızda oyun direkt olarak inmeye başlıyordu. Şimdi ise oyunu kütüphaneye eklemenize izin verecek olan Steam, aynı zamanda henüz yayınlanmamış oyunları listeye eklediğiniz takdirde, oyunun demo sürümü çıktığında sizlere mobil bildirim ve e-posta gönderecek.

Tüm bu yeniliklere ek olarak çok eski oyunların demo sürümünü bünyesinden kaldıran platform, hala bazı versiyonların gözden kaçmış olabileceğini de bildiriyor. Sizler Steam’e gelen yenilikler hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.