Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Samsung’un One UI 7 tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı

Samsung, Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini hazırlıyor. Firmanın ilk Android 15 tabanlı One UI 7.0 beta güncellemesini önümüzdeki hafta yayınlamaya başlaması bekleniyor. Ancak şimdiden One UI 7 ile gelecek tasarım değişikliklerini ve …

Samsung’un One UI 7 tasarımı ve özellikleri ortaya çıktı
26 Temmuz 2024 13:07
51
Samsung, Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini hazırlıyor. Firmanın ilk Android 15 tabanlı One UI 7.0 beta güncellemesini önümüzdeki hafta yayınlamaya başlaması bekleniyor. Ancak şimdiden One UI 7 ile gelecek tasarım değişikliklerini ve özelliklerini ortaya çıkarak büyük bir sızıntı gerçekleşti.

One UI 7 ile tasarım değişiyor

Samsung, One UI 7 güncellemesi ile birlikte en büyük değişikliği bildirim paneli bölmesinde yapacak gibi görünüyor. Buradaki tasarım artık daya yuvarlak hatlara sahip olacak. Bununla birlikte bu ekran artık iki parçaya ayrılacak. Bu iki parça arasında sağa veya sola kaydırarak geçiş yapılabilecek. İlk sayfa daha çok hızlı ayar seçeneğine sahipken ikinci sayfa ise bildirimlere odaklanacak. Burada iOS’u andıran bazı tasarımlar olsa da aslında One UI 6’daki bildirim panelinin geliştirilmiş haline daha çok benziyor.
Öte yandan Samsung, One UI 7 güncellemesi ile birlikte Kamera, Saat, Kişiler, Galeri ve Hava Durumu dahil olmak üzere birçok yerleşik uygulamasında simgeleri değiştiriyor. Bazı uygulama simgelerini ise revize ediyor. Ayarlar kısmında da yine bazı kalite odaklı değişiklikler yapılmış durumda.
Samsung, One UI 7 ile birlikte kamera uygulamasının tasarımını da büyük oranda yeniliyor. Artık çoğu moda ekranın alt kısmındaki bölümden ulaşılacak. Genel olarak kamera arayüzü daha sadece ve kullanıcı dostu bir yapıya sokulacak. Tüm bunlara ek olarak One UI 7, animasyonlar tarafında da elini güçledirecek. Ayrıca Samsung, yapay zekayı One UI 7 ile birlikte sisteme daha fazla entegre edecektir. Yenilenmiş Bixby’nin burada önemli bir role sahip olması beklenmekte. Bu arada Samsung, farklı Galaxy cihazlarda mesaj ve çağrıları yanıtlamayı mümkün kılan Continuity özelliğine görüntülü aramaları da ekliyor.

Samsung’un bu ay bitmeden One UI 7.0’ın ilk beta sürümünü yayınlaması bekleniyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde One UI 7.0 Beta Programı Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5, Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Fold 6 gibi diğer üst düzey telefonlara gelecek. Kararlı One UI 7 güncellemeleri ise bu yıl bitmeden çoğu Galaxy cihazına gelecek. Kalanlar ise 2025’in ilk çeyreğine kadar güncellemeye kavuşacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.