Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Olimpiyatlar, casus drone skandalıyla başladı

Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları, başrolünde Kanada Olimpiyat Kadın Futbol takımının bulunduğu ilginç bir “casus drone skandalı” ile başladı.

Olimpiyatlar, casus drone skandalıyla başladı
26 Temmuz 2024 00:19
45

Kanada Olimpiyat kadın futbol takımının bir üyesi, Pazartesi günü Yeni Zelanda’nın antrenmanını gözetlemek için drone kullanırken yakalandı. Bunun geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda’daki bir antrenmanda yaşanan ikinci “drone olayı” olduğu söyleniyor.

Sonuç olarak Kanada Olimpiyat Komitesi (COC), teknik direktör Bev Priestman’ın Olimpiyat takımının açılış maçında teknik direktörlük yapmayacağını duyurdu. Ayrıca iki personel daha takımdan çıkarıldı ve Olimpiyatlardan ayrılarak geri gönderilecekler.

Kanada kadın futbol takımı, 2021 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak en son Olimpiyat şampiyonu olmuştu. TSN’nin sıralamasına göre Yeni Zelanda takımı şu anda Düntya klasmanında 28. sırada yer alıyor. İlk maç sırasında teknik direktör olarak Priestman’ın koltuğunu takımın yardımcı antrenörü Andy Spence dolduracak.

Paris çevresinde drone uçurmaya yönelik mevcut yasak, resmi olarak 2024 Yaz Olimpiyatları’nın başlamasının ardından güvenlik tarafından sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. France 24’ün bildirdiğine göre Fransa Başbakanı Gabriel Attal, Salı günü yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin elektronik sinyal bozucu gibi ekipmanlar kullanarak her gün ortalama altı drone yakaladığını söyledi.

Drone operatörü gözaltına alındı

Pazartesi günü, Paris’in yaklaşık altı saat güneyindeki Saint-Étienne şehrinde Yeni Zelanda kadın futbol takımının gerçekleştirdiği antrenman seansının üzerinde bir drone uçarken görüldü. CBC’nin bildirdiğine göre olay, COC tarafından Kanada futbol takımı personelinin “akredite olmayan” destek üyesi olarak tanımlanan drone operatörünün yerini tespit edip gözaltına alan Fransız yetkililere bildirildi.

Yeni Zelanda Olimpiyat Komitesi tarafından yayınlanan açıklamaya göre, Yeni Zelanda Olimpiyat Komitesi (NZOC) olayı resmi olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi dürüstlük birimine bildirdi ve COC’den tam bir inceleme talep etti.

COC ve teknik direktör Priestman, Pazartesi günü yaşanan olayları ve 19 Temmuz’da Yeni Zelanda antrenmanı sırasında yaşanan önceki drone olayını inceledikten sonra NZOC’den özür diledi ve çeşitli disiplin cezaları uygulayacağını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.