Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

OepnAI, yapay zeka destekli arama motoru SearchGPT’yi tanıttı

OpenAI, yapay zeka arama motoru SearchGPT’yi tanıttı. Yapay zeka devi, SearchGPT ile Google’a meydan okumayı ve arama dünyasına farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor.

OepnAI, yapay zeka destekli arama motoru SearchGPT’yi tanıttı
26 Temmuz 2024 13:37
64

OpenAI, kullanıcılara açık ve ilgili kaynaklara sahip, hızlı ve zamanında cevaplar verecek, AI arama özelliklerine sahip yeni bir prototip arama motoru olan SearchGPT’yi test etmeye başladı. Yeni SearchGPT, şu anda sadece 10.000 kullanıcı ile test ediliyor. Eğer programa dahil değilseniz, bekleme listesine kaydolarak gelecekteki bir genişleme için sıraya girebilirsiniz.

OpenAI, geliştirdiği AI modellerinin gücünü internet üzerindeki bilgilerle birleştirmeyi planladığını söylüyor. SearchGPT şu anda sadece geçici bir prototip olsa da, gelecekte “bu özelliklerin en iyilerinin direkt olarak ChatGPT’ye eklenmesi” planlanıyor.

Yanlış bilgiler ve gerçekle alakası olmayan cevaplar gibi sorunlarla beraber Google, gömülü yapay zeka yeteneklerini içeren yeni internet aramaları döneminde pek çok zorluk yaşıyor. OpenAI ise, kullanıcıların aradıklarını bulmalarına yardımcı olmak için modellerinin konuşma yeteneklerini web’den gelen gerçek zamanlı bilgilerle geliştirerek bu sorunları çözmeye çalışıyor. Şirketin söylediğine göre SearchGPT, “sorularınıza web’den güncel bilgilerle hızlı ve doğrudan yanıt verirken aynı zamanda ilgili kaynaklara açık bağlantılar sunarak” size yanıt vermek üzere tasarlandı. GPT her sorgunun içeriğini anladığı için kullanıcılar takip soruları sorabilecek.

Ayrıca, Google’ın yaklaşımı, kullanıcıların artık web sitelerine tıklamaması gerektiğini önerirken, OpenAI, medyanın olası endişelerini de ele alıyor. Şirket, “yayıncılar ve yaratıcılardan oluşan gelişen bir ekosisteme bağlı olduğunu” söylüyor ve devam ediyor: “Kullanıcılar için daha fazla etkileşim fırsatıyla sohbete dayalı bir arayüzde yüksek kaliteli içerik sunarak yapay zeka ile bu deneyimi geliştirdiği için, arama için daha fazla seçenek sunarken kullanıcıların yayıncı sitelerini ve deneyimlerini keşfetmelerine yardımcı olmayı umuyoruz.

Yine de SearchGPT, kullanıcıların bilginin nereden geldiğini bilmeleri için alıntılarını belirgin bir şekilde yaparken, kaynaklara bağlantılar verecek ve yanıtlarında net, satır içi, adlandırılmış atıflara ve bağlantılara sahip olacak.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.