Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Epic Games, Fortnite’ın AB’de iOS’a döneceğini ve Samsung uygulama mağazasından çıkacağını açıkladı

Epic Games, Fortnite’ın AB’de iOS’a döneceğini ve Samsung uygulama mağazasından çıkacağını açıkladı

Epic Games, Fortnite’ın AB’de iOS’a döneceğini ve Samsung uygulama mağazasından çıkacağını açıkladı
26 Temmuz 2024 08:08
36

Foreks – Video oyun şirketi Epic Games, popüler oyunu “Fortnite “ın, iPhone üreticisiyle uzun süredir devam eden yasal mücadelenin ortasında, yakında Avrupa Birliği’nde Apple (NASDAQ:AAPL)’ın iOS sistemlerine geri döneceğini söyledi.

Epic, oyunlarının dağıtımını akıllı telefon şirketlerinin resmi uygulama mağazalarının ötesine genişletmeye çalışıyor, uygulama içi ödemelerdeki yüksek komisyonlara ve kullanıcıların uygulamaları özel mağazalar aracılığıyla indirmekle sınırlı kalmasına karşı çıkıyor.

Şirket ayrıca, telefon üreticisinin Android cihazlarda varsayılan yan yüklemeyi (özel uygulama mağazasını kullanmadan bir mobil cihaza uygulama yükleme) engelleme kararını protesto etmek için video oyunlarının Samsung Galaxy Store’dan ayrılacağını söyledi ve bunu “rekabete aykırı” olarak nitelendirdi.

Aynı doğrultuda Epic, mobil oyunlarının AB’de iOS’ta AltStore’a geleceğini söyledi. AltStore, yan yüklemeye olanak tanıyan üçüncü taraf bir mağaza. Epic ayrıca en az iki üçüncü taraf mağaza için daha “destek” duyurusunda bulunacağını söyledi.

Firmanın pazaryeri Epic Games Store da dünya çapında Android’e ve Avrupa Birliği’nde iOS’a gelecek. Bunun için zaman çizelgesi belirtilmedi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.