Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Dört Arkadaş, Kendi Yaptıkları Güneş Enerjili Arabayla ABD’yi Boydan Boya Geçti

ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan dört arkadaş, kendi inşa ettikleri güneş enerjisiyle çalışan elektrikli otomobil ile ülkeyi uçtan uca geçtiler.

Dört Arkadaş, Kendi Yaptıkları Güneş Enerjili Arabayla ABD’yi Boydan Boya Geçti
26 Temmuz 2024 00:30
31

Amerikalılar arabalarını gerçekten çok seven insanlar ve popüler yolculuk rotaları için seçtikleri özel isimleri var. Bu rotalardan biri de Cannonball Run (Gülle Kaçısı) adıyla anılıyor. Bu yolculukta amaç, ABD’nin doğusundaki New York’ta bulunan Red Ball Garajı’ndan en kısa ve muhtemelen en tehlikeli yoldan ülkenin batı kıyısında bulunan Portofino Hotel’e ulaşmak. Michiganlı dört kafadar, kendi yaptıkları ve güneş enerjisi ile şarj olan elektrikli arabalarıyla bu yolculuğu gerçekleştirdi. 

Bu girişimde hız önemli olmasa da ekip önemli bir başarıya ulaştı ve 13 gün, 15 saat ve 19 dakikada yolculuğu tamamladı. Ekibin üyeleri arasında yer alan ve Michigan Tech’te  mühendislik okuyan Danny Ezzo, “Bunu daha önce kimse başaramadı. Bu dahil olan herkes için bir meydan okumaydı.” ifadesini kullandı. 

Kendi yaptıkları araçla bu başarıya ulaştılar

()

Ekibin Sunstrider adını verdiği araç, bolca koroplast, 3 boyutlu yazıcı ile basılmış parçalar, ev yapımı 320 hücreli bir batarya, yolda yarısı kaybedilmiş üç motor ve sekiz güneş paneli kullanılarak inşa edildi. Üç tekerlekli aracın lastikleri de bisiklet lastiğiydi. Ekip, tekrar böyle bir girişimde bulunacaksa lastikleri değiştireceğini de belirtti. 

Michigan’da motosiklet olarak kayıtlara geçen araç, böylece sıkıntı yaşamadan resmi olarak yola çıkabildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.