Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netanyahu’nun Amerika’da ayakta alkışlanmasına tepki

Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde 57 kez ayakta alkışlanmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi dersi verenlerin, çağımızın Hitler’ini alkışlayanların yüzü kızarmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netanyahu’nun Amerika’da ayakta alkışlanmasına tepki
26 Temmuz 2024 15:36
79

Yüksek Teknoloji Teşvik Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde her zaman olduğu gibi yine Gazze vardı.

Gazze’de yaşananlara dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce masumu öldüren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde alkışlanmasına tepki gösterdi.

Netanyahu için “Çağımızın Hitleri” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamın ise şu ifadelere yer verdi;

“Netanyahu, Amerika’da alkışlanıyor. Bu nasıl iştir?”

Soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi. Kim o alkışlanır? 40 bine yakın çocuk, kadın, yaşlı.. Bu insanları katledenleri, Temsilciler Meclisi alkışlıyor. Bu dünyanın nereye gittiğini gösteriyor.

7 Ekim’den beri insanların sinema filmi izler gibi uzaktan seyrediyor.Bunların katili olan Netanyahu, Amerika’da alkışlanıyor. Bu nasıl iştir? Hani insan hakları? Hani demokrasi?

“Bu caniye kürsü veren, bunu 57 kez ayakta alkışlayan akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız”

Bırakın katliamı durdurmayı, bu caniye kürsü veren, bunu 57 kez ayakta alkışlayan akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi dersi verenler, çağımızın Hitler’ini alkışlayanların yüzü kızarmıyor.Adalet yok, hukuk yok, merhamet şefkat yok.

“Siz üretin, istihdam yaratın”

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. HIT-30 tanıtım toplantısında sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Az önce çeşitli sektörlerde başarı hikayesi yazan kardeşlerimize ödüllerini takdim ettik. Şirketlerimize teşekkürlerimizi bizzat ilettik. Firmalarımızın her birini canı gönülden tebrik ediyorum.

Sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeter ki siz üretin, istihdam yaratın. Sizlerden bizi hiçbir zaman kimse ayıramayacaktır. Sermaye düşmanlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz.

Bugünkü toplantımız işte bu samimiyetimizin sembolüdür. Programın hazırlanmasında emeği olan herkesi tek tek kutluyorum. Özellikle dünyamızın içinden geçtiği dönüşümde geleceğe yönelik atılan bu adımlar Türkiye için önemlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.