Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 için tarih verdi!

Ünlü çip üreticisi Qualcomm, yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4 için resmi açıklama yaptı. İşte Snapdragon 8 Gen 4’ün tanıtım tarihi.

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 için tarih verdi!
25 Temmuz 2024 14:08
61

Önümüzdeki dönemin amiral gemisi modellerine güç verecek olan işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4 için tarih verildi. Bugün yeni yonga seti hakkında açıklama yapan Qualcomm, lansman tarihini duyurdu. Beklenen işlemci Snapdragon Gen 4 Ekim ayında geliyor.

Snapdragon 8 Gen 4 işlemci 21 Ekim’de tanıtılacak!

Geçtiğimiz yıl Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ile piyasaya damga vuran Qualcomm, serinin yeni modeli için çalışmaları sona erdiriyor. Bu yıl piyasaya sürülecek en güçlü akıllı telefon modellerine güç verecek olan beklenen işlemci Snapdragon 8 Gen 4 için tarih, işlemci üreticisinden geldi. 21 Ekim- 23 Ekim tarihleri arasında Snapdragon Zirvesi adlı bir etkinlik gerçekleştireceğini duyuran Qualcomm, 4.Nesil Snapdragon 8 yonga setini o etkinlikte tanıtacak.

Hawaii’de gerçekleşecek olan etkinlikte gözler önüne sürülecek olan işlemci, TSMC’nin 3 nm süreci kullanılarak üretildi. 4,2 GHz hızında çalışan ana çekirdeği ile geçtiğimiz günlerde Geekbench’te görülen Snapdragon 8 G4, çok çekirdekli CPU performans testini 10.000 puan ile tamamlamıştı. Bu da S8G4’ün performans bakımından Apple M3 ile aynı seviyeye geldiğini göstermişti.

Bu işlemci ile Android ve iOS arasındaki performans farkını sıfıra indirmeyi amaçlayan Qualcomm, belki de yer yer öne geçecek. Tabi bu tarafta işlemcinin hangi cihazlara güç vereceği de büyük önem taşıyor. Muhtemelen ilk etapta Xiaomi 15 ailesinde göreceğimiz Snapdragon 8 G4 işlemci, daha sonrasında iQOO, vivo ve OnePlus gibi markaların amiral gemisi modellerine güç verecek.

Şimdilik vivo ya da OnePlus gibi markaların Qualcomm’un en güçlü işlemcisini ne zaman kullanacağı bilinmiyor. Ancak Ekim ayında Xiaomi’nin herkesten önce davranacağı kesin gibi duruyor. Sizler Snapdragon 8 Gen 4 hakkında neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.