Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Ethereum fiyatları neden düşüyor?

Ethereum fiyatları neden düşüyor?

Ethereum fiyatları neden düşüyor?
25 Temmuz 2024 11:51
50

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve altcoin’ler bugüne (25 Temmuz 2024) düşüşle başladı. BTC fiyatı 63.800 dolara kadar gerilerken ETH son 24 saat içerisinde yüzde 7’ye kadar düşüş gösterdi ve 3.100 dolar seviyelerine geriledi.

BTC’nin fiyatındaki düşüşlerin nedeni net olmasa da ETH fiyatındaki düşüşün, spot Ethereum ETF’lerindeki çıkışlardan kaynaklandığı görülüyor.

Ethereum’daki düşüş diğer altcoin’leri de vurdu

SoSoValue verilerine göre Grayscale’in ETH ETF’sinden 810 milyon doların üzerinde net çıkış yaşandı. Uzmanlara göre bu çıkışlar, Grayscale’in diğer büyük fonu GBTC’nin (GBTC) spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından ilk haftalarda yoğun çıkışlar yaşamasına benziyor. BTC fiyatı da ilk haftalarda Grayscale’den BTC çıkışlarına aşırı tepki vermişti.

Bu arada ETH fiyatındaki sert düşüş, diğer altcoin’leri de etkiledi. Örneğin, piyasa değeri en büyük altcoin’ler arasında yer alan Solana (SOL) fiyatında yüzde 1,81 oranında düşüş yaşanması dikkat çekti. Cardano (ADA) fiyatında ise yüzde 4’ün üzerinde gerileme yaşandı.

Bu makale ilk olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.