Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Dudley’e göre Fed faiz indirimine bu toplantıda başlamalı

Dudley’e göre Fed faiz indirimine bu toplantıda başlamalı

Dudley’e göre Fed faiz indirimine bu toplantıda başlamalı
25 Temmuz 2024 07:36
41

Foreks – Eski New York Fed Başkanı Bill Dudley, ABD ekonomisinin daralma riskini azaltmak için Fed’in faiz indirim döngüsünü Temmuz toplantısı gibi erken bir tarihte başlatması gerektiğini söyledi.

2009-2018 yılları arasında New York Fed Başkanı olarak görev yapan Dudley, Bloomberg Opinion köşesinde yaptığı açıklamada, Fed’in enflasyonist baskıları azaltmak için faiz oranlarını “daha uzun süre yüksek” tutmasını istediğini, ancak şimdi ekonomik faaliyetin daralabileceğine dair işaretlerin arttığını söyledi.

Dudley, “Gerçekler değişti, ben de fikrimi değiştirdim. Fed, tercihen gelecek haftaki politika belirleme toplantısında faiz indirimine gitmeli” diye konuştu.

Dudley’e göre “en endişe verici” durum, üç aylık ortalama işsizlik oranının Sahm Kuralı’nın her zaman ABD’de resesyona işaret ettiği 0,5 eşiğine yaklaşması.

Dudley, “Faizleri düşürerek bir resesyonu savuşturmak için çok geç kalınmış olsa da, şimdi oyalanmak riski gereksiz yere arttırıyor” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.