Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

AMD, Ryzen 9000 lansman tarihini tedbir amaçlı erteledi! Yeni tarih ne zaman?

AMD, Ryzen 9000 serisi işlemcilerin lansman tarihini tedbir amaçlı erteledi. Peki neden ertelendi ve yeni tarih ne zaman?

AMD, Ryzen 9000 lansman tarihini tedbir amaçlı erteledi! Yeni tarih ne zaman?
25 Temmuz 2024 12:36
81

AMD, merakla beklenen Ryzen 9000 serisi işlemcilerinin lansman tarihini erteliyor. İlk parti işlemcilerde tespit edilen bir problem nedeniyle, AMD lansman tarihini Ağustos ayına kaydırdı. Şirket, bu kararın nedenini ve yeni lansman tarihlerini açıkladı.

Ryzen 9000 lansman tarihi neden ertelendi?

AMD, Ryzen 9000 serisi işlemcilerin ilk partisini kanal ortaklarına gönderdiğinde, bu işlemcilerin kalite beklentilerini tam olarak karşılamadığını fark etti. Şirket, tüm Ryzen kullanıcılarına en yüksek kalite deneyimini sunmak adına, bu işlemcileri geri çağırarak daha sıkı testlerden geçirme kararı aldı. AMD, bu ek testlerin ve taramaların ardından işlemcilerin yeniden gönderileceğini belirtti.

Yeni lansman tarihi ne zaman?

AMD’nin yaptığı açıklamaya göre, Ryzen 9600X ve 9700X işlemcileri 8 Ağustos’ta, Ryzen 9900X ve 9950X işlemcileri ise 15 Ağustos’ta satışa sunulacak. AMD Halkla İlişkiler Müdürü Matthew Hurwitz, sorunun ne olduğuna dair detay vermekten kaçındı ancak ek tarama işlemlerinin uygulandığını belirtti. İlk parti işlemciler, geri çağrıldıktan ve yeniden tarandıktan sonra tekrar kanal ortaklarına gönderilecek.

Ryzen 9000 serisi özellikleri

Ryzen 9000 serisi, Ryzen 7000 serisinin doğrudan devamı niteliğinde ve AM5 işlemci soketini kullanan ikinci nesil çipler olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni serinin, mevcut AM5 anakartlarına BIOS güncellemesi ile kolayca entegre edilebileceği belirtiliyor.

AMD, Ryzen 9000 çiplerinde enerji verimliliğine öncelik verdiğini ve hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli iş yüklerinde çift haneli performans artışları vaat ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.