Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Prime Video’daki 18+ Animasyon Dizi Gıdatopya Gündem Olmuştu: RTÜK’ten Konuya İlişkin Açıklama Geldi

Prime Video’da yayımlanan yetişkinlere yönelik animasyon Gıdatopya’da yer alan sahneler, sosyal medyada tepki çekmişti. RTÜK Başkanı, konu hakkında açıklama yaptı.

Prime Video’daki 18+ Animasyon Dizi Gıdatopya Gündem Olmuştu: RTÜK’ten Konuya İlişkin Açıklama Geldi
24 Temmuz 2024 11:50
32

Her türden içeriği bünyesinde bulunduran Amazon Prime Video, yetişkin animasyonlarına da kütüphanesinde yer veriyordu. Bunlardan biri de ünlü oyuncu Seth Rogen’ın kaleme aldığı ve başrolde yer aldığı 2016 tarihli Sosis Partisi (Sausage Party) filminin bu yıl çıkan dizisiydi. Yine Rogen’ın başrolü seslendirdiği 8 bölümlük mini dizi, Gıdatopya (Foodtopia) ismine sahipti.

Ancak yakın zamanda Prime Video’ya eklenen Sosis Partisi: Gıdatopya, içeriğiyle izleyenlerden tepki çekti ve sosyal medyada gündem oldu. Bu tepkilerin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den açıklama geldi.

RTÜK, Gıdatopya dizisi hakkında inceleme başlattı

Şahin, yaptığı açıklamada Prime Video’nun Gıdatopya animasyon dizini “sapkın” olarak nitelendirdi ve halkın tepkisini çektiğini belirtti. Platforma sert uyarılar yapıldığını belirtirken içerik hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatıldığını da ekledi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Toplumumuzu güçlü kılan ve ayakta sağlam bir şekilde tutan, bizi biz yapan inanç ve kültürel değerlerimizi hedef alan, kaynağı ve maksadı belli sapkın hegemonya, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi medya aracılığıyla hedef alıyor. Uluslararası yayıncı “Prime Video”nun Türkiye kataloğunda yer alan “Sosis Partisi: Gıdatopya” isimli animasyon görünümündeki yapım, sapkın içeriğiyle halkımızın tepkisini çekmektedir. Üst Kurul izleme uzmanlarımız gerekli incelemeleri yapmış, yayıncı platforma gerekli uyarılar en sert şekilde iletilmiş ve ilgili sapkın içerik hakkında yasal inceleme başlatılmıştır. Söz konusu izleme raporu ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınacaktır.”

Sosis Partisi: Gıdatopya neden tepki çekmişti?

*Diziye gelen tepkilerden biri. Gönderiyi görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayın.

Komedi ve macera türündeki Sosis Partisi: Gıdatopya, yetişkinlere yönelik bir animasyon. Dizi, 2016’da çıkan filmdeki olayların sonrasında geçiyor ve yemek olarak karşımıza çıkan karakterlerin kendi topluluğunu kurmasını anlatıyor.

Gıdatopya’da, tıpkı filmi gibi yemek karakterler arasında geçen müstehcen sahnelere sahip. Tepki çeken kısım da bu. X’teki kullanıcılar, bu tarz uygunsuz sahnelere tepki göstermişler ve “sapkınlık” olarak nitelendirmişler. Dizinin 18+ olarak çıktığının altını çizmek gerekiyor. Yani tıpkı diğer yetişkin yapımlarında olduğu gibi sadece 18 yaş ve üzerine yönelik olduğu ve bu tarz içeriklere sahip olabileceği zaten belirtilmiş.

Sosis Partisi: Gıdatopya fragmanı:

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.